stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Artemis Fowl 1 Artemis Fowl


Artemis FOWL II is een 12 jarig meesterbrein, die samen met BUTLER en zijn zusje een overal raamt op de Elfen. Hij heeft de Elfen leren kennen via het uitgebreid onderzoek in oude teksten en via het Internet en bemachtigd een persoonlijk elfen boek. Na dit is het hek van de dam voor een meesterplan van de hand van deze 12 jarige.

Als je over Elfen gaat schrijven dan verwacht je meestal een setting van het geheel in een middeleeuws kader ala Lord of the rings. Dit elfen verhaal is niet uit die periode maar hedendaags geplaatst. Een modern Elfenverhaal dan? inderdaad en eentje zonder alle tradities en karakters die zo een wereld bevolken te vergeten. Maar deze elfen zijn speciaal. Technologisch geavanceerder dan de mens en dat maakt dat Artemis alle registers moet open trekken om hen voor te blijven.

Het verhaal is vlug, krachtig, grappig en vooral vlot geschreven. Het wordt niet moeilijk en de prachtige tekeningen leggen veel uit wat die moderne elfen of mensen aan het doen zijn. Eoin Colfer en Andrew Donkin hebben samen een nieuwe hit klaargestoomd die je niet mag laten liggen in je favo stripwinkel.

Laat ons hopen dat ze de andere novels ook omzetten tot graphic novel met dezelfde kwaliteit als dit eerste deel.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.