stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Auguria 2 Gaeso dux


Dit tweede deel gaat verder met Claudius Batus. Deze Centurion heeft er genoeg van na de Bataafse opstand en deserteert naar Brittannië. Hij heeft natuurlijk wel een extra motief want zijn vader zou zich daar ergens ophouden. Officieel is zijn vader vermist, maar dat houdt Claudius niet tegen. Echter als het zo simpel zou zijn om gewoon even naar daar te gaan, je vader te vinden en nog lang en gelukkig te leven, zou dit een bijzonder kort deel zijn. Bijgevolg volgen er de nodige complicaties.

Ook deze keer krijgen we een zicht op de interne keuken bij de Romeinen. Hoe de strijd voor macht zorgt dat niet alles even efficiënt verloopt en net hierdoor kans geeft aan weerstand om te groeien. In de resulterende explosieve mix van omstandigheden probeert Claudius toch nog zijn nobele inborst te behouden en zijn vader te vinden.

Vorige keer had ik een probleem met de hoeveelheid tekst die af en toe te sterk naar voor kwam. Dit is opvallend veel minder aanwezig in dit deel. Echter doordat we in een nieuwe omgeving zijn, met andere volkeren en allianties is het deze keer toch wel kwestie om je verstand er bij te houden. De puzzel valt niet meteen in elkaar en het is even volhouden voor alle puzzelstukjes mooi passen. En toch, liever dit, dan de hoeveelheid van vorig deel, maar net iets meer uitleg in het begin zou leuk geweest zijn. Maar de plus is wel dat het tempo er wel ingehouden werd.

In het kort: vooruitgang!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.