stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Elsje S6 Elsje op Texel


Omdat elke stripfiguur toch een thuis moet hebben heeft schrijver Eric Hercules zich er gemakkelijk van afgemaakt. Hij heeft Elsje in zijn eigen thuis gesitueerd. De ondeugende meid leeft op Texel en is er eigenlijk meteen een goede ambassadeur voor geworden. In dit nieuwste album hebben Hercules en Valkema een bundel gemaakt van grappen die zich allemaal op het eiland afspelen en die al eerder in Eppo zijn gepubliceerd. Met de zomer voor de deur krijg je meteen zin om er je vakantie te boeken!
De bekendste troeven van Texel komen dan ook ruimschoots aan bod in deze bundel: de vele stranden, die je met of zonder kleren kan betreden, wandelingen in het binnenland en natuurlijk de zeehonden!

Moeten we Elsje eigenlijk nog voorstellen? Elsje maakt samen met haar vriendje Gaitjan en haar hondje Puppie het eiland onveilig. Vooral haar schooljuf moet het gelag regelmatig betalen (al is ze waarschijnlijk op verlof in dit album). Elsje is eigenwijs, grofgebekt komt op voor haar eigen mening maar heeft ook een groot hart voor haar vrienden en de natuur.
Naast paginagrappen en losse stroken bevat het album ook enkele strookjesreeksen die op zich wel grappig zijn, maar ook samen een verhaal vormen en daarbovenop krijgen we ook een kortverhaal voorgeschoteld.

Het leukste vind ik de regelmatig terugkerende grappen. Zo wordt er ruimschoots plaats gemaakt om flessenpost weer onder onze aandacht te brengen, door het moderner te maken, wordt het fenomeen van strandkuilen uit de doeken gedaan en kan Elsje er totaal niet tegen dat haar moeder graag topless zont!

Opvallend is dat we na zoveel albums nog nooit een glimp van het gezicht van Elsjes ouders hebben kunnen opvangen, misschien zijn ze vroeg oud geworden door de stress van het opvoeden van deze spring-int-veld?

Dit is niet alleen reclame voor een topreeks maar ook voor Texel. Als de zomer zo blijft weet ik al hoe ik mijn vakantie moet vullen: ik ga op zoek of Elsje echt op Texel leeft!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.