stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Stella (Angry Birds) 2 De boze piggieprinses


Wat begon als een spelletje op een smartphone is uitgegroeid tot een ganse industrie. Naast knuffels, en een film kon het niet anders of er moest ook een stripreeks van komen. En als iets succes heeft komen er nog meer afgeleiden zo is Stella ontstaan, een angry birds spel met vrouwelijke vogels om meer vrouwen aan het spelen te krijgen. Stella kreeg ook haar eigen tekenfilmserie en nu dus ook een eigen stripreeks. We staan eigenlijk al ver van het oorspronkelijke spel waarbij je met vogels een bouwsel met zwijntjes moest bekogelen.

In deze reeks vind je geen korte grappen, maar wel een aantal korte grappige verhalen met Stella en haar vriendinnen in de hoofdrollen, ieder verhaal wordt gevolgd door een pagina waarin een vogel, een onderwerp aankaart die bij hem past. Zo stelt Gale, de koningin drie belangrijke vrouwelijk koninginnen voor, of geeft Poppy, de drummende vogel uitleg over rock ’n roll. Dit staat compleet los van de verhaaltjes. Dit lijkt me wat vreemd, maar zo kan je jezelf wel sussen dat je kroost toch nog iets educatiefs doet als ze dit album lezen. Je ziet wel dat dit bandwerk is, ieder verhaal wordt door iemand anders getekend, wat ook een stijlbreuk tot gevolg heeft

beus

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.