stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Zeven 12 Zeven pistoleros


Een pistolero, een andere naam voor mannen die zaken beslechten met behulp van hun pistolen en geweren. Echter dit woord kon in het Wilde Westen van toepassing zijn op zowel de gangsters als de mannen met een badge. De enige voorwaarde om een pistolero te zijn, was immers om het vuurwapen te hanteren, niet meer, niet minder. Bijgevolg kan dit verhaal nog alle kanten uitgaan met zo'n titel.

Ken je de uitdrukking 'Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen'? Dat is wat hier gebeurt. Een hele grote hoop criminelen neemt het op tegen 7 bekende en beruchte pistoleros. En dat allemaal omdat er iemand een pak geld uitlooft als de 7 overwonnen worden. Maar de kern van de zaak is natuurlijk: wie zit hier achter en waarom? Welk vuil spel wordt hier gespeeld? Volg het geld en je zal ontdekken.

Meestal zie je zulk een schaakspel in de politiek of spionage, maar hier is het economisch gedreven. Hoe ver wil je gaan om rijk te worden? Dat blijkt voor een grote hoop mensen heel ver te zijn. Het spel wordt dan ook vakkundig opgezet en gespeeld ... de overwinnaar ligt al vast of toch niet? Het verhaal start vanuit dit origineel standpunt, beloont ons met actie en nog meer actie om dan alsnog een stapje verder te gaan en nog eens actie te brengen. Vervelen is moeilijk met dit verhaal.

Dit is een tekenstijl die de snelheid van de opeenvolgende golven van geweld er in houdt. De voorgrond is mooi gedetailleerd en concentreert zich op de menselijke figuren, hun gelaatsuitdrukkingen en lichaamshoudingen. De achtergrond wordt al vlug vereenvoudigd weergegeven. Deze combinatie zorgt er voor dat het verhaal eenvoudig en snel te lezen valt en het ritme er, zoals gezegd, ingehouden wordt.

In het kort: degelijk deel in de zeven-reeks

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.