stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Lila, Lea en Lee 1 Drie sterren cupcakes


3 jonge dames die hartsvriendinnen zijn en aan de poort van het grote leven kloppen, dat is het eenvoudige gegeven van deze nieuwe stripreeks die bij Dark Dragon Books verscheen.

De meiden naar wie de reeks genoemd is zijn heel verschillend en hebben andere prioriteiten: shoppen en mode, koken en een vriendje, of het ontwikkelen van een biologische make up.

Dat het leven echter niet altijd even vanzelfsprekend verloopt moeten ook deze dames op de grens van adolescentie naar jong volwassenheid ondervinden. Maar met de hulp van elkaar slaan ze zich er overal door.

U merkt het al, het betreft hier een typische feel good strip. Het happy end zit er lang op voorhand al aan te komen en eigenlijk dienen de tegenslagen enkel maar om een nog beter gevoel te krijgen als het dan toch lukt.

Het luchtige maar toch ook wat te lichte scenario is van Maxe L'Hermenier. Van deze Franse scenarist is nog niet heel veel vertaald geraakt, maar de van de Disneyfilms bekende verhalen Belle en het Beest, en Snow White, die hij onder handen nam waren van een ander niveau. Het ging dan ook wel om een ander uitgangspunt.

Het tekenwerk is van Emilie Decrock. Het oogt jong en pretentieloos, eenvoudig maar daardoor ook doeltreffend om de doelgroep te bereiken, die, vermoed ik, jongedames van 14 tot 17 jaar zijn. Ook de pasteltinten sluiten hierbij aan.

Natuurlijk kunnen we een verhaal dat onze jeugd doet geloven in hun eigen kansen en hun dromen durft na te jagen enkel maar toejuichen, maar al bij al blijft dit toch wat te dicht in de buurt van het nietszeggende hangen. Leuk en ontspannend, ook voor niet-doelgroepers, maar niet meer dan dat.

Fumetti

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.