stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Hauteville House 12 De put van Jacob


Zelda en Gavroche, de twee spionnen, spelen alsof ze settelen in Texas. Maar het duurt niet lang of er daagt een oude bekende op. Deze kapitein, Spilett, sleept hen mee in een nieuw avontuur.

Spilett vraagt hun hulp voor een klein diefstalletje. Hij is deel van het Noord-Amerikaanse verzet. Immers mede door de pest is de Amerikaanse burgeroorlog anders uitgedraaid dan wat wij kennen. De zuidelijken hebben hier gewonnen en Abraham Lincoln leidt het verzet. Maar voor hij ten strijde wil gaan, wil hij weten hoe het nu juist zit met de pest en wezens uit de dieptes die ogenschijnlijk de zuidelijken helpen. Om dat te achterhalen moet er ingebroken worden in een geheime bibliotheek en daar worden onze twee spionnen voor ingezet.

We waren al gewoon aan de alternatieve geschiedenis waarbij Napoleon een definitieve overwinning behaald heeft in Europa en de gevolgen daar van, maar nu zien we hier hetzelfde gebeuren in de VS. Zoals nogal gezegd, deze reeks blijft verbazen. Echter, ik ga hier graag in mee. Dit is een leuke denkoefening waar hypothese en gevolg elkaar mooi blijven opvolgen. Benieuwd wat er nog gaat volgen op dit vlak. Ondertussen zitten we nu in het verzet en zal er wellicht nog behoorlijk wat actie volgen, maar wellicht niet wat ik zou verwachten.. ik kijk er naar uit!

In het kort: beloftevolle variant van de realiteit

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.