stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Lucky Luke (Nieuw uiterlijk - Dupuis/Lucky Comics) 56 De verloofde van Lucky Luke


Morris moet aan niemand nog voorgesteld worden. Deze kunstenaar heeft het striplandschap voor altijd getekend met de reeks Lucky Luke. Tientallen jaren na uitgiftedatum zijn z’n strips nog steeds heerlijk leesvoer voor jong en oud. Niet verwonderlijk dus dat Lucky Comics komt met heruitgaven.

In De verloofde van Lucky Luke moet onze cowboy een konvooi begeleiden. Eentje van de soort die hij nog nooit heeft moeten vergezellen: 15 vrijgezelle dames gaan immers op zoek naar een passende echtgenoot in het verre Purgatory (let op de Nederlandstalige betekenis van deze naam: vagevuur of hellevuur). De types die deelnemen aan dit avontuur zijn héél uiteenlopend en sommige lijken wel een boontje te hebben voor de protagonist. Je zou voor minder opnieuw beginnen roken...

Voor dit album haalt Morris zowat alle stereotypen rond man en vrouw uit de kast. Daarbij slagen mannen er niet in om zich te verzorgen, verloedert hun huis en zijn het ware cultuurbarbaren. De vrouwen van hun kant zijn bazig, tutten zich eindeloos op en zijn de perfecte huisvrouw. Iemand die tegenwoordig op die manier over de vrouwen generaliseert, zal zich geheid de meest duistere vloek op de hals halen van alle feministische bewegingen! En alsof dat nog niet genoeg is, laat Morris het niet na enkele boude uitspraken te doen over het huwelijk. Het zou echter jammer zijn dat men niet door deze stereotypen heen kan kijken en gewoon de humor kan inzien van de overdrijvingen. Dit album is immers erg aangenaam leesvoer waarmee de lezer een amusant moment kan doorbrengen.
In tegenstelling tot veel andere verhalen, is er weinig actie en gebeurt er eigenlijk ook niet zo denderend veel doorheen het verhaal. Dit boek moet het niet hebben van een degelijke verhaallijn, maar wel van de humor. Dat is dan ook iets wat wel snor zit. Mijn mondhoeken krulden menigmaal omhoog!
http://www.bdnet.com/img/couvpage/15/9782884710152_pg.jpg
Het tekenwerk van Morris doorstaat de tand des tijd met verve. 32 jaar na datum heeft z’n lijnenspel nog niets aan aantrekkingskracht ingeboet en blijft het een streling voor het oog. Wat wel ouder aandoet, is de inkleuring. Die is egaal in de kleurvlakken en bestaat uit minder felle kleuren.

Besluit: een uiterst plezant verhaal dat nog steeds velen zal bekoren!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.