stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Rani 6 Veroordeelde


Je kan moeilijk zeggen dat Jolanne de Valcourt een gemakkelijk leven heeft. Haar halfbroer heeft haar er ooit ingeluisd en beschuldigd van een moord die hij zelf begaan had. Ze werd er voor veroordeeld, tot de dood, maar kon met een list ontsnappen. Echter Philippe, de halfbroer, is haar nooit vergeten. En alle omzwervingen ten spijt, ze ontmoeten elkaar weer. Rani heeft echter, door omstandigheden, haar geheugen verloren en kent hem niet meer. Je zou bijgevolg kunnen concluderen dat hij nu wel vrijspel heeft om voor eens en altijd met haar af te rekenen. Echter zo simpel is het allemaal niet. Rani heeft de nodige en juiste medestanders en maakt het Philippe dan ook bijzonder moeilijk.

Dit is weer een deel waarbij je wel weet wat iedereen wil dat er gebeurt, maar dat je niet echt kan voorspellen hoe de interacties allemaal gaan uitdraaien door de tegenstrijdige belangen. Bijgevolg is het vervolg van het verhaal steeds verrassend. Ergens begin ja na, ondertussen, vijf delen te denken dat het toch niet steeds zo kan blijven aflopen voor Rani. Hoeveel keren kan je zo'n geluk hebben, kunnen je medestanders je tegenstanders blijven overklassen? De volgende delen zullen het uitwijzen, maar dit gaat hard tegen hard.

De tekenaar hanteert het bekende principe van mooie mensen voor de goeden en lelijkere koppen voor de slechteriken. Dit verhoogt de leesbaarheid en snelheid van het verhaal en zorgt voor een tegenbalans voor de soms wel grote tekstballonnen. De strakke kadrage dat nauwelijks doorbroken wordt, benadrukt enerzijds het keurslijf waarbinnen vrouwen toen gedwongen werden, maar levert ook een mooi contrast met de vrijgevochten houding van Rani.

In het kort: dodelijk schaakspel binnen één familie

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.