stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Zoon van de zon 1 Zoon van de zon


Zoon van de Zon, oorspronkelijk geschreven door Jack London, werd bewerkt door Fabien Nury tot een stripverhaal, getekend door Eric Henninot. Jack London, voornamelijk bekend van zijn semi-autobiografische roman Martin Eden, heeft in zijn 40-jarige leven verschillende romans en novellen geschreven. Zoon van de Zon is een vrije bewerking op die novelles met in de hoofdrol een steenrijke David Grief, rijk geworden met rubber en cacao. Maar al mag hij dan zo rijk zijn als de zee diep is, als er mensen bij hem schulden hebben dan is er maar één regel namelijk zijn reputatie hoog houden. Dat hij hiervoor niets uit de weg gaat mag blijken want hij laat haast het leven voor een schamele 1200 Pond.
Parlay, een rijke zonderling die op een zo goed als verlaten eiland woont samen met enkele inboorlingen heeft een schat aan parels verzamelt en wil deze tegen opbod verkopen. Verschillende potentiële bieders hebben een uitnodiging gekregen maar Grief is daar niet bij. Toch komt hij van deze verkoop te weten en besluit om ook af te zakken naar het eiland. Niet zozeer om de parels maar omdat de dode dochter van Parlay de enige vrouw was die Grief heeft kunnen bekoren...

https://www.bdfugue.com/media/catalog/product/x/l/xl-fils-du-soleil-rvb.jpg

Zoon van de Zon is een beklijvend verhaal. De scenarist kent de manier om mondjesmaat zijn verhaal te vertellen zonder al te veel uit de doeken te doen. Beetje bij beetje komen we de drijfveren te weten van zowel Grief als Parlay, waarom ze doen wat ze doen en dit uitgesmeerd over driekwart van de strip. Geduld is dus een mooie zaak.

De tekeningen van Henninot zijn realistisch met oog voor detail, zeker als het schepen aanbelangt. De cover geeft je een gevoel van peis en vree, een zeilboot op een kalme zee met een jongeman die het verre sop aanschouwt maar dat is slechts illusie. Het verhaal is alles behalve lieflijk, ja bijwijlen zelf rauw en meedogenloos te noemen. Dit alles dus prachtig in beeld gebracht door Henninot.

Conclusie: even je verstand erbij houden en je hebt hier een topverhaal in de hand.
https://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheS_44088.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.