stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Lucky Luke (Nieuw uiterlijk - Dupuis/Lucky Comics) 41 De grootvorst


Voor iedereen die houdt van de klassieke reeksen verschijnen er tegenwoordig heel wat integrales. Ballon media heeft het over een andere boeg gegooid voor Lucky Luke. Deze reeks die bij verschillende uitgevers is verschenen, waarbij altijd weer met een nieuwe nummering werd begonnen wordt nu in een gestaag tempo op uniforme wijze uitgebracht. Deze maand mochten we “De grootvorst” verwelkomen. Dit verhaal verscheen oorspronkelijk als deel tien bij Dargaud. Daar mocht al wat meer dan bij het klassieke Dupuis. Dit zie je ook aan het verschijnen van de bevallige saloondanseressen.

Lucky Luke wordt naar Washington geroepen voor een zaak van het allerhoogste belang. Hij moet de grootvorst Leonid en zijn adjundant en vertaler Mikhailovitsj rondleiden in de Far West. Als grote fan van Westernverhalen wil de grootvorst dit eens in het echt beleven voordat hij een belangrijk handelsverdrag wil tekenen. Naast de gekende gevaren in het wilde westen: gevechten in de saloon, overvallen op de trein of de postkoetsen en indianen zijn er ook ongekende gevaren die om de hoek loeren. Zo zijn er al vlug mensen die de grootvorst willen ontvoeren om losgeld te eisen. En is er ook een anarchist op pad die niets liever wil doen dan de grootvorst opblazen!

Het scenario van Goscinny zit weer vol met zijn typische humor. In Asterix laat hij zijn held over de wereld reizen om zo in verschillende albums typische kenmerken van volkeren uit te vergroten. Bij Lucky Luke ging dat wat moeilijker, maar in dit verhaal kon hij toch ook zijn ei kwijt als Lucky Luke wordt aangesteld om enkele belangrijke Russische gasten te begeleiden. Naast de kenmerkende uitvergrotingen van de typische far west clichés worden ook typische Russische gebruiken op de rooster gelegd. Ook het ambtenaren taaltje van de adjunct zorgt voor de nodige humor.

Dit is voor mij dan ook een van de beste albums uit de reeks!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.