Recensie

Agent 327 (Uitgeverij M/L) 2 Dossier dozijn min twee


Agent 327 is een Nederlandse geheim agent die opereert in de jaren 60 van vorige eeuw. Hij zou 007 bijna waardig kunnen zijn, ware het niet dat heel wat zaken die hij onderneemt in het honderd lopen.
Met deze uitgave van deel 2 waarin 10 afgeronde verhaaltjes vervat zitten, vervolledigt uitgeverij L de reeks van opnieuw geredigeerde en ingekleurde albums.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/Agent327_02a.jpg
Bijzonder aan deze uitgave is dat de verhalen zijn gerestaureerd. Op enkele bladzijden na werden de oorspronkelijke tekeningen opnieuw ingescand, gekleurd en geletterd. Voor een deel van het Himalaya-verhaal heeft men zich echter moeten behelpen met gescande pagina’s uit Pep. Hoe dat komt kan u achteraan het album lezen in “Dossier de verdwenen Himalaya”. Ik kan u verzekeren dat het meer dan de moeite waard is om dat mini-dossier door te nemen. Dat verhaal op zich is eigenlijk een strip waard. ;-)
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/Agent327_02b.jpg
De korte verhaaltjes van Agent 327 blinken uit door hun gevatheid. Van de amper 4 bladzijden dat een avontuur duurt, is de eerste halve bladzijde meestal al gereserveerd voor de manier waarop 327 zijn entree maakt op het bureau. Toch krijg je als lezer behoorlijk leuke lectuur voorgeschoteld die tijdloze humor voorschotelt. Dit is met andere woorden ideaal om een momentje weg te zakken in je zetel en heerlijk nostalgisch te ontspannen.

Tot slot nog even iets over het grafische. Opmerkelijk is de verandering in tekenstijl. Lodewijk omschrijft het zelf als het overstappen van zijn ‘krassende-pennetjes-periode’ naar het werken met penseel. Daardoor ziet het recentere tekenwerk er gelikter en eigentijdser uit.

Besluit: nostalgisch genieten van ontspannende lectuur.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.