stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Angel Wings 3 Bestemming Broadway


Eerste poging tot een review.

Angel Wings brengt het verhaal van Angela McLoud, een Women Air Service Pilots die voor een opdracht van de Amerikaanse geheime dienst OSS via de Himalaya in Birma vast kom te zitten. In een parallelle verhaallijn, probeert ze de schuldigen van de dood op haar zuster en mede WASP piloot te zoeken en te berechten.

Het derde luik van Angel Wings is de zwakste tot hier toe. Vele elementen in het verhaal konden weinig bekoren. Vooral nadat Angela samen met actrice en pinup Jinx neerstort en moet overleven in de jungle van Birma, ontpopt Angela zich tot een wel heel coole rambo, 100% in controle, met schijnbaar meer kennis en ervaring dan rambo zelf. Het grote eind offensief dat de Burma Banshees voeren tegen de Japaners, voegt weinig toe aan het verhaal.

Maar wat dit deel echt schade toebrengt is dat tekenaar Hugault er schijnbaar regelmatig de brui aan gaf. Inkleuring is in deze aflevering vaak verre van het niveau van de vorige twee. Zelfs het tekenwerk laat net iets te vaak te wensen over, waar vooral de personages zelf onder lijden. Plaatje 3 op pagina 25 is daar helaas een te makkelijk voorbeeld van.

Natuurlijk laat Hugault toch ook weer zien wat hij waard is: Er steekt duidelijk wel wat research achter. Uiteraard zijn de vliegtuigen vaak prachting in beeld gebracht. En hij blijft een meester van detail. Soms.

Angel Wings 3 laat een zure smaak achter in een serie die tot hier toe heel veel juist deed. Zowel Yann als Hugault kunnen beter.Dit is een recensie van een gebruiker.