stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

F.C. De Kampioenen INT 27 20 jaar Kampioenenstrips-special


Tot m’n grote verwondering vernam ik dat de strips van de Kampioenen reeds 20 jaar bestaan. Een meer dan bewonderenswaardige prestatie. Veel andere pogingen om bekende TV-reeksen om te zetten naar een getekende versie liepen immers minder goed af.
Een 20-jarig bestaan verdient een extraatje en Standaard Uitgeverij geeft dat vorm met deze bundeling van 3 strips die gewijd zijn aan Xavier. En hoe kan de man die de term dagschotel een andere betekenis gaf, beter in de kijker gezet worden dan door er z’n look-a-likes van de planeet Xaverius bij te halen?

De opgenomen verhalen zijn:
Vertongen vampier. In dit verhaal wordt Markske gebeten door een vampier, waarop hij iedereen uit z’n buurt begint te bijten en de vampierenfamilie toeneemt. Hoe kan men deze epidemie stoppen? En wat doen de Xaverianen in deze hele geschiedenis?
De verdwenen kampioenen. Als op een dag de kampioenen één voor één spoorloos verdwijnen, breekt paniek uit. Ook de politie staat voor een volslagen raadsel.
Xaverius de Grote. De entourage van Xavier maakt eindelijk kennis met de Xaverianen, de buitenaardse wezens die in een ver verleden genetisch materiaal hebben gebruikt van de Waterslaeghers om te overleven. Deze vreedzame planeet wordt momenteel echter geteisterd door een interne machtsstrijd.

De keuze van de verhalen vind ik uitstekend omdat ze goed bij elkaar aansluiten. Je kan je wel afvragen waarom “Vliegende dagschotels” niet in deze bundeling is opgenomen. Het is immers geen slecht gedacht (maar zeker geen noodzaak) om dat nog even te lezen vooraleer aan deze special te beginnen. Ik veronderstel dat het is om vast te houden aan het opzet van 3 albums per bundeling én omdat de prijs anders boven de €10 zou uitstijgen.

Eén ding is alvast zeker: na 20 jaar blijven de strips van de bekendste voetbalploeg van Vlaanderen (nu ja, zo toch ongeveer) aantrekkelijk en succesvol. Een hele schare liefhebbers, vooral te zoeken bij de jeugd, blijft de avonturen smaken. Met reden, want deze verhalen staan garant voor heel wat complexloos leesplezier. Het helpt zeker als je de personages goed kent, want dan komen de grappige uitspraken en situaties beter tot hun recht.

Met deze uitgave zorgt Standaard Uitgeverij voor een ideaal eindejaarsgeschenkje. Voor iets minder dan €10 krijg je immers veel waar voor je geld. Niet enkel krijg je 3 volledige albums, bovendien zijn heel wat spelletjes en raadsels toegevoegd die handelen over de aanwezige strips. Bij de keuze is rekening gehouden met het feit dat dit een typische familiestrip is, waardoor er materiaal aanwezig is voor uiteenlopende leeftijdscategorieën.

Besluit: een mooi en betaalbaar stukje vertier dat menig liefhebber een hele poos zal bezighouden.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.