stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Urbanus 176 De zweetvoetmannen


Ninkel Fillemon wordt een dagje ouder. Dat zorgt voor heel wat problemen die ten huize Urbanus met electronica worden opgelost. Als dat niet naar behoren werkt dringen zich andere oplossingen op. Uiteindelijk belandt Fillemon in een rusthuis waar dokter Schrikmerg een nieuwe manier heeft ontwikkeld om mensen energie te geven.

Dit werkt zo goed dat hij verplicht is gaten in de voetzolen van zijn patiënten te boren, langs waar die energie kan ontsnappen. Uiteindelijk levert het wondermiddel superhelden op, met een dosisdependente werking. Dat is nodig om te verijdelen dat buitenaardse wezens hun snode plannen tot uitvoering brengen.

Zoals altijd is de humor bij Urbanus zeer absurd. De situaties evolueren snel naar een nieuwe,waardoor er veel onderwerpen aan bod komen. Hoe absurd de situatie ook wordt, er volgt altijd wel een aanvaardbare oplossing.

Er zijn steeds knipoogjes naar de actualiteit. Mechanische doping in de wielersport, de vondelingenschuif of de ouderlingenproblematiek. Dit wisselt af met sprookjesbosfiguren of voor de iets ouderen de wereld van superhelden.

Onderhoudend album!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.