stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Magic 7 4 Hoe het begon


7 kinderen met magische krachten zijn op zoek naar de reden van hun bestaan en de herkomst van hun krachten. Daarom brengt een van hen, Leo, de vakantie door bij z’n vader die over een uitgebreide bibliotheek beschikt met daarin boeken die de geschiedenis van de magiërs beschrijven.

In dit album stokt het verhaal enigszins. De aandacht gaat immers voornamelijk uit naar de geschiedenis van de magiërs. In 7 korte vertellingen wordt de achtergrond van een voorouder van elk van de 7 vrienden verhaald. Daardoor is het album vrij gefragmenteerd en wordt je niet echt meegesleept in het verhaal. Langs de andere kant siert het de auteurs dat ze dit onderdeel niet langer gerokken hebben en vanaf volgende episode weer volop de kaart kunnen trekken van de avonturen in het heden.
Dit ene album biedt een aantal antwoorden die volstaan om de herkomst van de met speciale krachten begiftigde kinderen heel wat duidelijker te maken en bovendien komen we ook over ‘het beest’ meer te weten. Zaken die de vervolgdelen zonder twijfel weer wat boeiender zullen maken.

Dit is een wat volwassenere strip met een meer serieuze insteek die ideaal is voor kinderen die wat meer willen dan klassiekers als Jommeke, De Kampioenen en dergelijke. Het verhaal gaat dan ook gruwelen niet uit de weg.

Net als het verhaal, gaan ook de tekeningen geen gruwelen uit de weg. Waar het in basis een kinderstrip zou kunnen zijn, worden de lezers op de gepaste momenten toch geconfronteerd met vrij angstaanjagende beelden. Niets wat de jeugd niet aankan, maar erg gevoelige (jonge) zieltjes zijn toch beter op hun hoede. De mix van verschillende stijlen die elk hun doel dienen, vind ik trouwens erg geslaagd omdat je telkens de juiste sfeer krijgt.

Besluit: uitstekende kinder- en jeugdliteratuur!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.