stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

F.C. De Kampioenen 97 Allemaal cinema!


Er loopt weer een nieuwe Kampioenenfilm in de bioscoopzalen. Zoiets wordt in Vlaanderen zelfs tot een hoogtepunt in het journaal weerhouden. De strips komen minder in de brede aandacht. En toch gaat het ook in deze nieuweling om film en cinema.

Freddy Focus benadert onze helden weer eens om een film te maken. Na enig twijfelen, en mits het overtuigen van Boma door harde valuta, volgt de gehele ploeg hem naar Afrika.

Daar blijkt dat Freddy graag van improviseren houdt. Het scenario wordt angstvallig geheim gehouden. Freddy maakt dan ook dankbaar gebruik van het plots op de proppen komen van Oscar en DDT. Maar eens te meer zijn de Matrakstaneezen de boosdoeners die alles laten mislopen.

Het ligt voor de hand met de titel en het moment van verschijnen van deze strip dat je zou vermoeden dat het om een verstripping gaat van de film, maar dat is geenszins het geval. De setting is wel Afrika, maar daar stopt het ook.

Net als Freddy geen echt scenario heeft lijkt ook deze strip eerder een rommeltje. De verhaallijn heeft weinig om het lijf. De bijna spreekwoordelijke misverstanden die FC De Kampioenen zo kenmerken ontbreken bijna volledig. Leslian Popova met de looks van haar Vlaamse bijna-naamgenote, die de hele strip door nauwelijks een grotere woordenschat kan hanteren dan "I love you darling", kan het tij ook niet keren.

Nummer 97 is alleszins niet tot de betere verhalen van de reeks te rekenen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.