stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Dagboek van 'n strip 1 Dagboek van 'n strip


het harde maar grappige leven van twee stripauteurs

Als je ook geïnteresseerd bent in hoe een strip gemaakt wordt, dan moet je zeker dit "Dagboek Van Een Strip" lezen. Hierin vertellen Dupuy en Berberian (auteurs van het leuke Mijnheer Johan) over hun leven als stripauteur. Soms is het verhelderend, soms diepzinnig of onthullend, en meestal is het gewoon grappig.

De auteurs hebben zich niet weerhouden en hebben hun ziel in dit boek gelegd. Ook de minder aangename periodes in hun leven komen hier aan bod zodat je jezelf soms wel een beetje een voyeur voelt. Gelukkig wordt het door de zelf-relativerende humor die overal in zit nooit te ernstig en is het vooral een leuke strip.

De tekeningen zijn vrij primitief, in zwart-wit en het lijkt soms wel haast-werk, maar dat past ook perfect bij het gegeven van een dagboek.

Het zou leuk zijn als meerdere auteurs zo'n auto-biografisch dagboek zouden maken. Ik vrees echter dat de uitgevers (die er niet altijd goed uitkomen) hiermee opgezet zouden zijn.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.