stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Roma 3 Caesar doden


Roma is een concept reeks die nog is uitgedacht door Gilles Chaillet. Hij wilde de geschiedenis van de eeuwige stad vastleggen tijdens verschillende belangrijke momenten. Hij combineerde dit met een vleugje mystiek. Chaillet, die uit de school van Jacques Martin stamt, kon dit zeker aan, maar helaas overleed hij vroegtijdig. Zijn rol als scenarist werd overgenomen door Eric Adam, Pierre Boisserie en Didier Convard. Stuk voor stuk scenaristen die het klappen van de zweep wel kennen!

Na het ontstaan van Rome, en de link met Troje in het eerste deel, en de oorlog met Carthago in het vorige deel, staat op nieuw een markante gebeurtenis centraal. Julius Caesar heeft zich erg populair gemaakt bij het volk na zijn veroveringstochten in Gallia. Onder invloed van Cleopatra wil hij de monarchie in ere herstellen, om zo de toekomst van hun zoon Caesarion veilig te stellen. Meer nog de toekomstige hoofdstad van het rijk zou Alexandrië worden en om dit kracht bij te zetten wil Caesar dat het beeld van Palladium uit de Vestaalse tempel wordt gehaald, en wordt overgebracht naar de Egyptische stad! Dit is natuurlijk niet naar de zin van de senaat, maar ook het geheimzinnige beeld heeft andere plannen! De beste oplossing voor iedereen lijkt een aanslag op Caesar! Een jonge vestaalse maagd krijgt daarover een voorspellende droom, en probeert Caesars lot te veranderen!

De tekeningen van elk deel zijn van de hand van iemand anders, voor dit deel werden de potloden vastgehouden doorAnnabel, van haar raakte eerder al het drieluik Magus vertaald. Ze zet een geloofwaardig Rome neer, met geloofwaardige decors en personages, dus geen houterige personages, zoals we al eens zien in de reeksen die uit de Martin school stammen. Alleen de inkleuring valt tegen, de ene keer te fel, de andere keer te koel en dat is toch een beetje een afknapper.

Dit is tot nog toe het beste deel in deze reeks. In het Frans zijn er al vijf delen verschenen, dus Daedalus heeft nog wat werk om deze achterstand in te halen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.