stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Zwendel 1 De dochter van Z


Ik zie je als stripliefhebber al staan in de winkel met dit album in de handen, nog maar eens een spin-off van robbedoes! Hebben we er na de kleine robbe, robbedoes door, of andere robbedoes specials nog altijd niet genoeg van? Maar door de naam van Munuera op de cover wint de nieuwsgierigheid het al vlug van je argwaan, want de man heeft je al meerdere aangename momenten verschaft eerst alleen met zijn zwierige tekenstijl in Robbedoes, of betoveringen. Maar later ook met zijn originele scenario's zoals van “de campbells”.

Munuera koos wel een leuk personage uit om mee te werken, want de megalomane Zwendel is doorgaans wel de slechterik in de Robbedoesverhalen, maar hij is niet doorslecht zoals Wiebeling. Hij is alleen vol van zijn eigen kunnen en moet dit dan ook omstandig demonstreren. Blijkbaar had Zwendel naast zijn drukke bezigheden om de wereld te veroveren toch nog tijd over om een familie te stichten. Blijkbaar is hij de trotse vader van Zandra!

Het leuke is dat Munuera ook met dit dilemma van de zoveelste spin-off worstelt want hij laat zijn heldin als openingszin meteen kritiek spuien op filmmakers die niets anders doen dan uitmelken door alleen maar spin-offs op ons los te laten zonder zelf nog origineel te zijn! Maar na deze kleine zelfrelativering schiet het verhaal met een vliegende vaart uit de startblokken! Zwendel kan er namelijk moeilijk mee om dat zijn puberende dochter Zandra op date is met André, een normale jongen. Zoals de meeste vaders is hij nogal beschermend van aard, en hij houdt de situatie via zijn bots dan ook goed in het oog. Bij een kus kan hij dan ook niet anders dan zijn Z-bots te laten tussen komen!
De volgende dag overtuigt zijn huis robot Zwendel er van dat het toch wel tijd wordt om “het gesprek” te voeren met zijn dochter, maar als Zwendel dan toch de moed heeft gevonden wordt hij ruw onderbroken door de generaal, een van zijn trouwe klanten om nieuwsoortig wapentuig af te nemen. De generaal heeft zijn zinnen laten vallen op Zwendels nieuwste project, maar dat is niet naar de zinnen van Zwendel zelf! Dit loopt natuurlijk totaal uit de hand, tot groot jolijt van de lezer!

Munuera heeft met Zandra een leuke aanwinst in het Robbedoes universum gecreëerd! Hopelijk krijgen we haar, en haar vader nog meer te zien, of om het in Zwendeltaal te zeggen :
EVEL LEDNEWZ!!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.