stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Storm 31 Het gesticht van Krijs


Het gesticht van Krijs is (als we Commandant Grek, gevangenen van de tijd meerekenen) alweer het 32ste album van Storm. Dat begint toch ook al een behoorlijk aantal te worden. De hoofdvraag die zich stelt is of dit nieuwste verhaal kan boeien.
Het verhaal in een notendop: Storm is vergiftigd opgenomen in het ziekenhuis, waar hij vecht om z’n leven. Het gif speelt met z’n geest en stort hem en z’n kompanen in een uiterst hachelijk avontuur.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/Storm31a.jpg
Het idee achter dit verhaal is best wel origineel. Het uitgangspunt zorgt ervoor dat de start anders is dan wat we reeds eerder zagen in de avonturen van Storm en de zijnen. Toch vind ik dat het verhaal tekort schiet om echt te boeien. Een van de redenen hiervoor is volgens mij dat 44 bladzijden echt wel te weinig is om je mee te trekken in het verhaal. Zoals ik het ervaar, zijn het voornamelijk de onderlinge gevoelens tussen de protagonisten die hier belangrijk waren, maar er is dus te weinig aandacht uitgegaan naar de uitwerking daarvan. Een ander gevolg van het beperkt aantal pagina’s is dat ook het verhaal en de gebeurtenissen vaak te oppervlakkig gebracht worden.

De tekeningen van Molenaar vind ik naar goede gewoonte dik in orde. Ze geven nog steeds de sfeer weer van Lawrence die met zijn schilderwerk een realistische omgeving wist te scheppen. Molenaar tekent dan wel minder gedetailleerd en minder foutloos -iets wat opvalt bij verschillende koppen- maar toch voldoet zijn werk perfect om deze reeks levendig te houden.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/Storm31b.jpg
Zonder iets te willen verklappen geef ik toch nog even mee dat het einde erg beloftevol is. Ik kijk al lang uit naar een totaal nieuwe wending in de verhalen van Storm, Nomad en Roodhaar en de laatste prent in dit album is daarvoor erg veelbelovend. Het wordt dan ook met zekere spanning uitkijken naar het volgende album.

Besluit: dit album is zeker geen topper. Het zal in de liefhebbers hun collectie niet ontbreken, maar komende verhalen zullen meer in hun mars moeten hebben.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.