Recensie

Parallelle wereld 7 Lucht


https://depoort.com/nl/producten/parallelle-wereld-nl/lucht-sc
Parallelle wereld
Parallelle wereld 7 Lucht
Herbert Staljanssens
Bonte

Parallelle Wereld / Lucht

Het ontbreken van tekst nodigt de kijker uit tot meervoudige interpretatie. Hieronder vind je mijn persoonlijke interpretatie en inhoud die ik aan de tekeningen gegeven heb.

De tekenaar laat zich leiden door zijn eigen ongebreidelde fantasie. Zo ontstaat een uniek en oogstrelend spel van beweging en licht, dat resulteert in een moderne versie van ‘Alice in Wonderland’. Een wereld zonder logica of causaliteit waar willekeur schijnbaar regeert en de grootste kracht schuilt in de ruimte voor interpretatie.

Het is een psychedelisch universum in popartkleuren met tal van optische illusies, sierlijke figuren en een hallucinante cast, zoals een bol met benen en vermenselijkte zwevende paardenbloempluisjes.

De cast gaat op in een veelal op de gotiek geïnspireerde architectuur, waarin bestaande monumenten, zoals de Sint-Baafstoren te Gent en de Sacré Coeur te Parijs, zijn verwerkt.

De cast is deel van een veel groter geheel met een suggestie van oneindigheid. Door het ontbreken van een horizon en een verhaal wordt ze immers geplaatst in een ruimte zonder begin of einde.

Het zoeken en vinden van de cast is dan ook een leuke bijkomende uitdaging.Dit is een recensie van een gebruiker.