stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alban 4 Vox Dei


De dwergenkoning heeft ingezien dat niet alle mensen per definitie slecht zijn en heeft dan ook aan Alban beloofd om de oorlog te staken. Bisschop Renaud weet er echter niet van en is nog steeds op wraak belust.

Dit deel van de reeks is iets donkerder dan de vorige en Alban zal dan ook intensere emoties voelen dan enkel zijn bezorgdheid om Orpheon. Er komen enkele echt dramatische scenes in, iets wat ik niet verwacht had na het lezen van de vorige delen. Maar Dieter slaagt er in het niet te donker en te zwartgallig te maken. Op tijd en stond herinnert hij er ons bijzonder effectief aan dat het in de eerste plaats een humor reeks is. Ook is het einde van het album zeer geslaagd: je wil meteen het volgende deel kunnen lezen, wat helaas nog niet kan. We kunnen gerust stellen dat de kwaliteit van deze reeks nog niets verminderd is sinds het eerste deel.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.