stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Rémi - Alleen op de wereld (Dark Dragon) 1 Rémi - Alleen op de wereld


Elke keer wanneer je een strip sluit met een brok in de keel, dan weet je dat het een goed verhaal is geweest.

Dit verhaal is gebaseerd op het boek Alleen op de wereld van schrijver Hector Malot. Ik zeg wel degelijk 'gebaseerd op' want behoorlijk wat verhaalelementen zijn afwijkend of afwezig. Niet verwonderlijk daar een heel boek in slechts 56 pagina's krijgen, niet zo evident is. Desalniettemin spreekt dit nieuwe verhaal mij heel hard aan. Er is bijna geen spat van de emotionele roller coaster verloren gegaan. Waarover gaat dit dan juist?

Rémi is een jongen die gelukkig met zijn moeder op het platteland woont, terwijl zijn vader in Parijs werk zoekt. Maar wanneer zijn vader thuis komt, blijkt die niet echt zijn vader te zijn en wil hij daarenboven van Rémi af om geld te besparen. Ondanks dat de moeder dit niet echt ziet zitten, slaagt de vader in zijn opzet en wordt Rémi verkocht aan een rondreizende muzikant. Samen met diens hond en aapje proberen ze te overleven... en dan loopt het pas echt mis.

Ondanks de pijnlijke en triestige voorvallen in deze strip, stralen de tekeningen een hoopvolle indruk uit. Het meeste is mooi en warm ingekleurd en wordt net iets idealistischer voorgesteld dan de realiteit van rondtrekken en overleven op almoes wellicht was, in deze tijd van het begin van de industriële revolutie. Maar het is net deze opzet dat de tegenslagen van Rémi zoveel harder doet aankomen.

Conclusie: je weet pas wat vreugde is, als je miserie van dichtbij hebt meegemaakt.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.