Recensie

De Rode Ridder 270 Het boek van Thoth


Dit verhaal van de Rode Ridder viel weer erg tegen. Al vanaf nummer 250 tracht de scenarist een doorlopend verhaal te vertellen over Allis maar het begint erg saai te worden en het lijkt op een gebed zonder end.

Zo ook weer in dit album waar de grootmoeder van Allis op de proppen komt met natuurlijk weer een vaag verhaal met een open eind wat de lezer weer nieuwsgierig moet maken. Niets is minder waar. Omdat dit al zo'n 20 albums gebeurt, word je gewoon moe van steeds weer nieuwe verhaallijnen met halve en open einden.

Het wordt voor mij als Rode Ridder fan zelfs vermoeiend om deze albums te volgen. Daarnaast is het ook moeilijker voor iemand om de albums apart te kunnen lezen zonder deze serie te volgen. Een spectaculair eind hoef je bij Legendre ook niet te verwachten. De verhaallijnen eindigen vaak in een anticlimax met weer andere open verhaallijnen.

De albums kunnen te dun zijn om afgeronde verhalen te kunnen vertellen, maar maak er dan trilogieen van en laat dit niet al dan zo'n 20 albums doorgaan.

De tekeningen zijn wel prachtig en dat maakt wel weer veel goed. Maar de hoop op een spannend ridderverhaal raak ik wel een beetje kwijt.Dit is een recensie van een gebruiker.