Recensie

I.S.S. Snipers 1 Reid Eckart


Weeral een nieuwe conceptreeks van de talentvolle Istin ( Conquests, Elfen, Magiërs,De Kathedraal van de afgrond,….).
In dezelfde wereld van de reeks Conquests waarbij er een federatie is van verenigde planeten en waarbij er verschillende planeten zijn die al of niet gekoloniseerd zijn bestaan er verschillende Elite teams die ingezet worden op opstanden en andere problemen op planeten met geweld op te lossen.
Deze half-machine, half-mens snipers behoren tot de beste van het universum.

Het eerste deel belooft in ieder geval veel goeds. De tekeningen zijn van Erwan Seure-Le Bihan die reeds meewerkte aan de reeks Orakel en die zijn talenten al liet blijken in andere Franse nog niet vertaalde strips.
Zijn tekeningen zijn bijzonder verfijnd, exacte en zijn telkens verrassend. Samen met de inkleuringen maken ze dit eerste deel tot een zeer duidelijke en begrijpbare strip waarbij je heel snel het universum verkent en je toelaat deze toch wel onbekende situaties en machines te begrijpen.
De personages zijn zeer boeiend en origineel, ze zijn geloofwaardig getekend en wekken onmiddellijk je sympathe op.
Scenarist Istin verrast hier, niet terug een zoveelste verhaal over kolonisatie maar een verhaal over moed, gerechtigheid, vriendschap en vooral actie.
Vanaf het begin van het verhaal wordt je meegenomen in de wereld van Snipers en deze laat je niet meer los tot het einde.
Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de vele originele landschappen en machines. Via flash-backs uit het verleden krijg je meer te weten over “Stock” waardoor het personage nog meer sympathie wint, niettegenstaande zijn “killer” talenten is hij iemand van eer.

Het eerste deel van deze nieuwe reeks is een voltreffer, we lezen een spannend en intrigerend verhaal van een troepje “snipers” die terecht komen in een confronterende situatie waarbij je als lezer gekluisterd verder meegezogen wordt naar een verrassend einde.
Een strip die je meeneemt voor een uurtje in een ander universum en waarbij je na het lezen vooral terug zin krijgt om er terug in te duiken.

Hopelijk zijn de volgende delen ook zo leuk en ontspannend wat is wat een strip hoort te zijn. 100 % amusement.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.