Recensie

Alfa 16 Sherpa


Het nieuwste album van de mannelijke tegenhanger van Lady S is verschenen. De letter ‘Alfa’ komt voor de ‘Sigma’ in het Griekse alfabet, maar of dit ook garantie is voor nog meer kwaliteit..?

Dat is van weinig belang en onbegonnen werk, gezien beide reeksen hun eigen kwaliteiten hebben. Deze nieuwe Alfa brengt ons een stukje dichter bij Hongkong, waar Tyler de opdracht gekregen heeft de dochter en haar vader veilig te stellen. De vader Zhang Yuan is namelijk een belangrijke pion in de Chinese maffia. Echter wil hij zich terugtrekken en zich naar het Westerse kamp begeven. Daar komt het team van Tyler op de proppen. Tyler zelf neemt de redding van de dochter Meï op zich, wat niet zonder slag of stoot gebeurt. Als de reünie tussen vader en dochter uiteindelijk gebeurt, blijkt er iets niet te kloppen…

Herzet Emmanuel (Belgische scenarist, bekend van oa Nottingham, Centaurus, De duellist,…) weet opnieuw voor enkele plotwendingen te zorgen waardoor het nooit eentonig wordt. Dit maakt soms wel dat je eens moet terug bladeren om volledig mee te zijn. Storend wordt het echter nooit en je merkt dat het werk is van iemand die weet waarmee hij bezig is en die alles tot in de details opzoekt.

In combinatie met de knappe actietekeningen van Queireix Alain (IR$, Miss Oktober,…) zorgt dit voor amusant spionage-vertier. Alles wordt tot in detail uitgewerkt waarbij het verhaal mooi in beeld gebracht wordt en de juiste sfeer schept, namelijk die van realisme waarbij de spanning opgebouwd wordt.

Het ziet er naar uit dat de eerste letter in het alfabet voor nog enkele leuke vervolgen zorgt…

4,5/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.