Recensie

Klaw 3 Verbonden


Klaw is een nieuwe reeks onder Diedeldus, de jeugdsectie van Daedalus. De cover laat echter een meer volwassen look uitschijnen.

Dit wordt ook doorgetrokken in het scenario. Angelo ontdekt in de vorige 2 delen dat hij over buitengewone krachten à la Hulk beschikt. Hij transformeert namelijk in een diervorm als hij zich bedreigd voelt; dit wordt een dizhi genoemd. Angelo komt er ook achter dat zijn vader de spil is van een groot opgezet maffianetwerk. Hier gaat hij echter niet akkoord mee en verzet zich. Intussen zijn we 7 jaar verder en keert Angelo terug naar zijn thuisstad, Chicago. Op de terugweg naar Chicago herbeleeft Angelo een flashback waarbij hij zijn vriend Horacio half dood terugvindt. Als Horacio de geest geeft, neemt Angelo de dizhikrachten van Horacio over. Hierdoor kan hij ook de gedaante van Horacio overnemen. Eens in Chicago gebruikt Angelo zijn superkrachten vermomd als ‘the Klaw’ en bestrijdt hij zo de lokale misdaad. Zo stuit hij al snel op zijn familie die hem liever kwijt dan rijk is. Als Angelo op een avond naar het ouderlijke huis terugkeert, wordt hij overmeesterd door een oude inspecteur die op jacht is naar hem. Weet Angelo te ontsnappen? En wat met zijn vriendin Lisa, kan hij terug haar hart veroveren?

Zoals je merkt, zijn er behoorlijk wat tijdsprongen en evoluties in het verhaal. Stripscenarist Ozanam (Bad Reputation) weet zo alles boeiend te houden, hoewel het soms iets te veel wordt. Voor een jeugdstrip zijn er dan ook heel wat personages en plotwendingen om bij te houden. De superkrachten weten uiteraard aan te spreken, alsook de bad guy in dit verhaal die veel weg heeft van Iron man. Leuk is ook dat het hoofdpersonage in ieder verhaal iets ouder wordt weergegeven. Dit alles wordt knap in beeld gebracht door Joël Jurion (Anachron), die de dieren sierlijk laat voortbewegen en de actie van de strip doet spatten. Ook speelt hij met veel verschillende perspectieven waardoor het altijd anders oogt.

Samengevat is dit een reeks die zeker ook door volwassenen gesmaakt kan worden en zich niet alleen richt op een jeugdig publiek. Weet een mix van Marvel-actie en manga-invloeden je te bekoren, dan kom je met deze reeks zeker aan je trekken!

3,5/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.