Recensie

Bellatrix 1 1e episode


De werelden van Aldebaran – Bellatrix - Deel 1 - Léo.

Na ontelbare omzwervingen in de sterrenstelsels Aldebaran, Betelgeuze en Antares vinden we Kim Keller ditmaal terug op de planeet Bellatrix 4. Ze is er samen met Manon Servoz op een nieuwe missie. In opdracht van de VN en in samenwerking met de Avaranten zijn ze er op uitgestuurd om de ontwikkelingen op deze planeet in goede banen te leiden. Men vreest dat de bevolking van de planeet Bellatrix zich immers in een fase bevindt die negatief is voor het bereiken van een hoger beschavingsniveau. Een dergelijke interventie is tegenwoordig toegestaan volgens het charter van interstellaire reizen en omdat Kim en Manon gelijken op de menselijke bewoners van Bellatrix kunnen zij deze taak discreet aanvangen.
Op de planeet worden ze al gauw geconfronteerd met de partij van mijnheer Amos die staat voor een ultra conservatieve machistische vrouwonvriendelijke samenleving. Wanneer Amos wordt gedood tijdens een overval in het gastgezin waar Kim en Manon verblijven moeten ze vluchten voor de bende die hen achtervolgt. En zo zitten we meteen in een spannend verhaal waarin we naast de oubollige en gewelddadige wereld van Bellatrix ook kennis kunnen maken met de vreemde fauna en flora en de geheimzinnige aanwezigheid van vreemde bewoners.
We zijn blijkbaar meteen weer vertrokken voor een spannende cyclus. Misschien vind je het allemaal een beetje teveel van hetzelfde maar wanneer je mee bent met de werelden van Léo en je zijn strakke, van weinig emotie gespeende strakke tekenstijl kan smaken, mag je deze reeks zeker niet overslaan.
Leuk is ook dat je in het begin van deze strip een overzichtje krijgt van de verschillende planeten waar we Kim ondertussen al aan het werk zagen. En aan het eind krijgen we als toetje een interview met Manon waarin de voorbereiding van de missie worden toegelicht.

Pjotr 11/2023Dit is een recensie van een gebruiker.