stripINFO.be gebruikt cookies voor het bewaren van logingegevens en voorkeuren. Geen persoonlijke data wordt hierin bewaard.
Door de site te gebruiken accepteer je het gebruik van deze cookies. Deze melding verbergen
Oude striphelden worden tegenwoordig graag opgerakeld, zo ook deze Bruce J Hawker. De luitenant van het schip de Lark mag de wilde wateren terug onveilig maken in dit nieuwe tweeluik.
We worden even terug gekatapulteerd in de tijd en komen in de vroege middeleeuwen terecht ten tijde van de kruisvaarders. De tempeliers weten een grote buit veilig te stellen en voeren het met hun schepen naar veiliger oorden. Begin 19de eeuw, luitenant Hawker stapt met zijn bemanning op zijn vertrouwde schuit de Lark die onder de Britse vlag vaart. Ze vertrekken vanuit Gibraltar richting Londen. Plots ziet zijn midscheepsman Forester door de telescoop in de verte een schip met een verguld kruisteken op de zeilen. Ze beslissen het schip te laten voor wat het is, want in de verte komt een storm aanzetten. Als dat al niet genoeg is, doemt achter hen plots een Spaans schip op. Een confrontatie is onvermijdelijk waarop een hevig gevecht volgt. De Lark weet uiteindelijk de overhand te nemen, maar hun schip is zwaargehavend waarop ze later zinken door het stormweer. Bij wonder duikt het mysterieuze schip met het kruisteken op. Hawker en de overlevenden worden opgevist maar gevangen genomen door de bemanning. Daar krijgen ze te horen dat ze een verborgen schat van de tempeliers gaan opduiken op een onbekend eiland. Zullen ze de schat vinden, wie is de mysterieuze opdrachtgever op het schip van de tempeliers en weet Hawker en zijn mannen nog te ontsnappen?
Het verhaal door scenarist Christophe Bec (Bob Morane, West Legends, Carthago…) wordt goed opgebouwd en biedt ten opzichte van de hoofdreeks een leuke afwisseling doordat een groot deel van het verhaal zich op land afspeelt. Soms is er veel tekst te lezen en ook niet alles wat gezegd wordt, brengt veel bij tot het verhaal. Over de fotorealistische tekenstijl van Carlos Puerta (De rode baron, Wees vervloekt,..) kan je niet veel zeggen, je houdt ervan of je vindt het niets. Het moet wel gezegd dat de details tot in de puntjes worden uitgewerkt; hier merk je duidelijk de invloed van de maritieme specialist Delitte die meewerkte aan dit tweeluik. Je merkt de passie voor de scheepskunst. De bladindeling kon wel iets anders ingedeeld worden, bij momenten komt dit vrij druk en oubollig over.
Hou je van schepen en avonturen op zee, dan is dit een must-read. Het verhaal wordt mooi opgebouwd met een climax op het einde, waarbij de beelden tot in de kleinste details uitgewerkt zijn.