Recensie

Hope One 1 Deel 1


Ooit zal de mensheid de Aarde moeten verlaten, de vraag is niet wanneer maar eerder op welke manier.. Laat dit tweeluik net hierop inspelen.

We zijn het jaar 2025. Megan ontwaakt, na een 54 jaar kunstmatige slaap. Haar lichaam tolt en haar spieren moeten zich weer tot leven wekken. Tot een camera haar toespreekt en haar geruststelt. Even later komt Adam binnen en doet haar alles uit de doeken. Ze zijn met 2 personen in een ruimtesonde, de Hope One, in een baan rond de Aarde, nadat er zich een oorlog tussen de Russen en Amerikanen voorgedaan heeft. Samen met 11 andere Hope-tuigen moeten ze het voortbestaan van de mensheid garanderen. Om haar te sterken geeft Adam Megan een drankje vol vitamines. De dagen verstrijken, maar Megan kan zich slechts flarden uit haar vorig leven herinneren. Op bepaalde tijdstippen kunnen de sondes contact houden met de aarde, maar tot nog toe kwam er geen respons. Toch blijft Adam opvallend positief, ook al is er weinig toekomstperspectief. Op de koop toe heeft Megan de indruk dat Adam zaken voor haar verzwijgt. En wat met dat verdacht drankje dat ze iedere dag moet drinken..?

Het scenario en tekeningen werden uitgewerkt door ‘Fane, pseudoniem voor Stéphane Deteindre (Steamliner, Joe bar Team). We krijgen samen met Megan met mondjesmaat nieuwe informatie binnen, waardoor de spanning geleidelijk aan opgebouwd wordt. Maar naarmate je meer weet, komen er ook nieuwe vragen naar boven. Het mysterie rond de Hope One wordt telkens groter en de geloofwaardigheid van Adam wordt meer en meer in twijfel getrokken. De tekeningen onderbouwen hierbij het geheel. Deze zijn niet overmatig gedetailleerd uitgewerkt, waardoor de focus op het verhaal en het mysterie blijft. De pagina’s zijn klassiek gekadreerd waarbij er op iedere pagina zich wel een gebeurtenis afspeelt, waardoor de vaart in het verhaal blijft en deze niet begint te vervelen binnen de benauwde ruimtes.

Zoek je een goede sciencefiction thriller, dan ben je met dit album aan het juiste adres. Door de opbouwende spanning en het mysterie die rond Adam en de Hope heerst, wil je weten hoe dit zal aflopen.. wordt vervolgd!Dit is een recensie van een gebruiker.