stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Van nature uit 2 Nergens bang voor


Wie de albums van Chauzy van pakweg vóór 2005 gelezen heeft, kon niet vermoeden dat er een waar komisch talent in de man school. Maar dat hij dat wel heeft, bewijst hij met deze Van nature uit 2, een verzameling van korte, grappige verhaaltjes.

De verhaaltjes zijn zogenaamd autobiografisch. Chauzy is de hoofdpersoon en werkt zich steevast in nesten. Zo probeert hij een meisje te versieren, maar het blijkt een call girl te zijn en tot overmaat van ramp komen zijn ouders de volgende ochtend langs voor een verrassingsbezoek. Of hij zit met pijnlijke teelballen. Of iemand die hij niet echt flatteus neergezet heeft in het eerste album komt genoegdoening vragen.. En dan heb je nog het verschil tussen de virtuele wereld en de realiteit, of liever, hoe teleurstellend een virtueel iemand in het echt kan zijn. Dit laatste verhaaltje lijkt me wel wat gedateerd. Chauzy maakt een avatar aan op Second Life. Deze hype ligt nu wel al een tijdje achter ons, zelfs in 2008 al, toen hij Van nature uit 2 maakte.

Niet alle verhaaltjes zijn even grappig natuurlijk, maar de meeste zijn meer dan de moeite waard. Het verhaal over de egoïstische oudjes, en wat hij ermee wil doen maar niet durft, kon me nog het meest bekoren. Persoonlijk haat ik het als ze op een zaterdag de gangen in de Delhaize versperren...

Deze Van nature uit 2 mag gerust een schot in de roos genoemd worden. Hopelijk brengt Casterman ook het derde deel uit.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.