stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Malafide 1 Het bal


Twee voor onze landstaal onbekenden krijgen de kans om Vlaanderen/Nederland te veroveren. Minguez heeft meegeholpen aan De legenden van Korrigan, maar pas vanaf deel vier. En laat Talent nu net gestopt zijn met de vertalingen aan deel drie.

Dus twee nobele onbekenden die de kans krijgen van het Nederlandstalig gebied te leren kennismaken met hun kunnen.

Het verhaal wordt door Nicolas Pona omschreven als een sprookje, en daar heeft ie wel een punt. Alhoewel dat je dit moet catalogeren onder moderne sprookjes met een snuifje van mystiek en horror.

De heks Malafide sterft te Londen in het jaar 1861. Alhoewel sterven een groot woord is. Ze komt, willens nillens, steeds terug. Alleen kan deze periode tussen haar dood en haar verrijzenis variƫren van enkele dagen/maanden tot verschillende eeuwen.
Londen deze tijd. Malafide keert terug uit het Rijk der Doden dankzij de sponsor van een wetenschappelijk project, Jean D'Hardon.
Om alles nog wat spannender te maken zit Malafide met een gif in haar lichaam dat alleen maar kan ongedaan worden door "De Adem", een groepering die als doel heeft Malafide te doden.
Malafide gaat op zoek naar haar "Toverstaf" en de leden van De Adem.

Het scenario zit goed in elkaar. Je hebt niet het gevoel dat je in een sprookje zit. Het lijkt op een goede thriller met de spanning die zulk een verhaal nodig heeft. De "gekke professor" die Malafide op de hoogte brengt van haar verleden is de enige die in het hele verhaal wat onspanning brengt. De tekeningen zijn zeer realistisch en de inkleuring is ook van een betere kwaliteit. Waarschijnlijk wel met de computer, maar hoeveel kleuren nog rechtstreeks op het papier, niet waar. Het verhaal krijgt een plotse versnelling vanaf pagina 23 en sleept je mee tot aan de laatste bladzijde.

Hopelijk lost het tweede deel de verwachtingen verder in.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.