stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Kenya 1 Verschijningen


In mei 1947 komt Katherine Austin in Kenya aan om er les te geven. Ze wordt meteen het hof gemaakt door Merlin en Fuchs, leraar Frans en Duits. Maar Katherine Austin is meer geïnteresseerd in de expeditie onder leiding van John Remington, een schrijver die veel weg heeft van Ernest Hemingway. De expeditie was kort voor haar aankomst spoorloos verdwenen. De plaatselijke bevolking is ervan overtuigd dat Batoo, de man-duivel, de boosdoener is. In de buurt van de Kilimandjaro ontdekt Katherine het verschroeide lichaam van een reusachtige dinosaurus. Volgens ooggetuigen werd het dier gedood door een vliegende schotel...

Trent meets Aldebaran, zo kan je deze nieuwe reeks bestempelen. Trent, omdat Leo opnieuw een beroep doet op scenarist Rodolphe en omdat het verhaal zich terug op aarde afspeelt; Aldebaran, omdat Leo het weer niet kon laten een monsterachtig wezen te tekenen en Rodolphe wist te overtuigen een sf-verhaal te schrijven. De auteurs danken aan het begin van het album trouwens illustere schrijvers zoals Ray Bradbury, Edgar Rice Burroughs, Arthur Conan Doyle en Graham Greene. Het resultaat is alleszins positief. Een spannend verhaal, met tal van onzekerheden en mysteries. Wat is er met de expeditie van Remington gebeurd? Zijn Merlin en Fuchs wel echt leraar of zijn het geheime agenten? Heeft graaf Valentino di Broglie iets met de verdwijning van de expeditie te maken? En wat is de echte rol van Katherine Austin?Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.