Recensie

Sienna 1 Deel 1
2 Deel 2


Net zoals we ook in andere reeksen tegenkomen, bestaat een verhaal van Sienna uit 2 albums. Een bespreking van beide albums is dan ook niet meer dan normaal (zeker gezien het feit dat je het eerste deel absoluut moet gelezen hebben om ook maar iets aan het tweede te hebben).

Sienna. Bloedmooi. Extreem dodelijk. Dubbelleven: belangrijke werkneemster van een internationaal bedrijf én succesvol geheim werknemer van de CIA (vooral eliminatie-opdrachten). Getrouwd met een man die ook z'n geheimen heeft. Stof genoeg dus om een zoveelste actiereeks te maken. Uniek zou ik het niet durven noemen, maar dat de hoofdrol van een actievolle reeks een vrouw is, gaat toch in tegen de setting van andere populaire series (I.R.$., XIII, Largo Winch,...).

Aanvankelijk had ik het vrij moeilijk om alle personages en door elkaar lopende verhaallijnen te plaatsen en te begrijpen. Een herlezing van het eerste boek was een must om alles goed op een rijtje te hebben. Vooral de momenten dat een stukje uit het verleden van Sienna wordt verteld, waren niet duidelijk. Geen overgang, geen grafische aanwijzingen om aan te tonen dat er sprake is van een flash-back of terugblik. Verwarrend dus.
Het verhaal op zich is zeker niet slecht maar ook niet spectaculair. Voorspelbare zaken volgen elkaar op en kleine stukjes uit de hoofdrolspelers hun verleden moeten het verhaal interessanter maken (rekken?). Het geheel wordt (net) niet saai maar voor mij ontbreekt het toch aan onverwachte of verrassende wendingen.

De tekeningen zijn goed en van een constant niveau. Denis Mezerette weet erg goed het midden te houden tussen detail en algemene indrukken. Ook de noodzakelijke (?) portie naakt ontbreekt niet, maar alles blijft vrij zedig.

Besluit: met Sienna haal je een entertainende reeks in huis die echter weinig nieuws onder de zon biedt. Wie overweegt om het te proberen: koop zeker de 2 albums ineens of 't is zonde van het geld.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.