stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Atalante 3 De geheimen van Samothraciƫ


Reeds ontelbare malen heeft de Griekse mythologie met z'n goden en halfgoden menig auteur de nodige inspiratie gebracht. Ook zo Crisse met de reeks Atalante.
Atalante is een verstotelinge die door 3 godinnen gered en van van enkele speciale gaven voorzien wordt. Op volwassen leeftijd droomt ze ervan om Amazone te worden en daarom vertrekt ze met de Argonauten, een groep avonturiers die op zoek gaan naar het Gulden Vlies.Atalante en haar groep stranden na een storm op het eiland Samothraciƫ waar ze op zoek gaan naar de plaatselijke timmerlui om hun mast te herstellen. Door toedoen van een Pikitos (een soort grappige kwelduivel in bokkenvel) met zijn Mirmidos (kleine bijtgrage wezentjes) belanden ze in een tempel waar ze heel wat moeten doorstaan om er terug uit te komen.

Ondanks het feit dat het verhaal in dit boek een onderdeel vormt van de grotere queeste van Atalante en de Argonauten, is het toch perfect als afzonderlijk en afgerond geheel te lezen. Natuurlijk heb je niet alle informatie, maar dit is geenszins een beletsel. Geen topverhaal, maar het boek lees als een trein en bezorgt de lezer een aangenaam tijdverdrijf. Actie en humor zijn elk in een gepaste dosering aanwezig. Het is vooral de Pikitos die een grappige toets in de reeks moet brengen. Hierin slaagde de auteur met wisselend succes: dikwijls vind ik de grapjes er zwaar over en absoluut niet humoristisch.
Qua verhaal ben ik alleszins enthousiaster over dit deel dan over het vierde (en voorlopig?) laatste deel.

Wat de tekeningen betreft: Crisse weet hoe hij vrouwelijk schoon op papier moet zetten. Ook de mythologische wezens worden met de nodige vlotheid en originaliteit aan het papier toevertrouwd. De inkleuring is van een hoog niveau en erg passend bij de tekenstijl. Het zijn bijgevolg 48 erg aangename pagina's om naar te kijken!

Uitgeverij Blitz gaf de brui aan het uitgeven van deze reeks in 2003 met het nummer 3. Silvester gaf eerder dit jaar, dus na 8 jaar, het vierde deel van deze saga uit. Met de heruitgave van dit derde deel is de reeks weer compleet te verkrijgen. De liefhebbers zullen de (her)uitgaven van dit aangename stukje vertier zonder meer toejuichen.

Is de interesse gewekt voor deze reeks? Lees dan ook...
...de recensie van deel 1
...de recensie van deel 4Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.