stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Wild Bill is vermoord

8.08/10 #592
68 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Hermann
Tekeningen Hermann
Kleuren Hermann
Uitgever(s) Dupuis
Collectie Vrije Vlucht
Jaar 1999
Pagina's 56
ISBN 903142207X
Barcode 9789031422074
Kaft Hardcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Het leven van Melvin Hubbard, van kind tot volwassen man, begint met een slachting en vindt een voorlopig hoogtepunt in een moord. Maar Wild Bill is vermoord, gaat niet over wraak... het is ook geen gewelddadig verhaal en het heeft bovenal niets te maken met Wild Bill Hickik. Dit album vertelt het einde van een tijdperk.
We zijn nog nauwelijks een paar revolverschoten van de XXste eeuw verwijderd. Er is een wereld aan het verdwijnen en het Wilde Westen is zijn mythen aan het balsemen. Het jonge Amerika heeft al maatregelen genomen...
En Hermann pen, penselen en tekenpapier. Op zijn manier, en met die magistrale en beheerste techniek waarvan alleen hij het geheim kent, geeft hij vorm en ritme aan de kloppingen van het menselijke hart, aan de gradeur én de schofterige kanten van de mens, en aan... de realiteit.

Opmerking uitgave

1ste druk met katern 'Het dossier van het album' , 8 pagina's met toelichtingen en illustraties

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst