stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

De Deentjes

7.50/10
3 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Clarke
Tekeningen Clarke
Uitgever(s) Arboris
Collectie Bijzondere collectie
Jaar 2020
Pagina's 104
ISBN 9789034308009
Barcode 9789034308009
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Het blonde virus
Stel je toch eens voor, dat er opeens blonde kindertjes geboren worden bij van oorsprong Arabische, Aziatische en Afrikaanse ouders... Hoe zouden die ouders, de bevolking, de politiek en de regering daarop reageren? Hoe zouden wij reageren?
Onwaarschijnlijk? Toch is dat precies wat er gebeurt, als de Jordaanse immigrante Sorraya in Kopenhagen bevalt van een blond kindje met blauwe ogen. Ze wordt direct beschuldigd van overspel, maar een DNA-test bewijst dat daar geen sprake van is. In hetzelfde ziekenhuis bevalt de Deense Kirsten ook van een kindje dat er Scandinavisch uitziet, terwijl de vader toch een Mauritaniër is. Het verschijnsel grijpt om zich heen en breidt zich razendsnel uit over heel Europa. Overal worden ineens 'Deentjes' geboren, zoals de kinderen al snel worden genoemd. De jonge biogeneticus Martin Solveig ontdekt bij toeval de oorzaak, maar twijfelt hoe hij met zijn kennis om moet gaan...

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst