stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Halona

7.63/10 #3479
17 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

1 Halona

Scenario Philippe Berthet
Tekeningen Philippe Berthet
Kleuren Philippe Berthet Topaze
Uitgever(s) Dupuis
Collectie Vrije Vlucht
Jaar 1993
Pagina's 64
ISBN 9031415642
Barcode 9789031415649
Kaft Hardcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Nathan Bridge, kortgeleden gearresteerd wegens moord, stort zijn hart uit bij de psychiater van de gevangenis in San Francisco.
De dood van zijn moeder is voor Nathan een schok en een openbaring: in een postume brief bekent zij hem dat hij geadopteerd is. Zijn natuurlijke moeder was een pueblo-indiaanse. Nathan trekt onmiddellijk naar Nieuw-Mexico om zijn 'roots' en zijn echte identiteit te zoeken.
In dat gebied, dicht bij het dorpje Taos, heeft Thomas Mateo zojuist zijn zesde slachtoffer gemaakt. In Santa Fe wordt Thomas sterk gegrepen door de schilderijen van Nathan, die daar in een galerie worden geƫxposeerd. Hij gaat op zoek naar de man wiens werk de dramatische momenten van zijn eigen leven zo krachtig weerspiegelt. Op hetzelfde moment hoort Nathan, aangekomen in Taos, van het geheim van zijn geboorte.
Deze dubbele speurtocht is vervlochten met het onderzoek van de politie rond de moorden. Concrete aanwijzingen, feiten waar niemand omheen kan, keiharde bewijzen leiden naar Nathan als de onmiskenbare moordenaar.
Maar in dit verhaal, waarin heden en verleden door elkaar lopen, waarin droom en werkelijkheid botsen, waarin de personages samensmelten, zou je ook kunnen denken dat het onderzoek op een dwaalspoor is geraakt...

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst