7.07/10 #2313
1903 stemmen Enkel strips in deze reeks met minimaal 10 stemmen worden meegerekend voor de score van de reeks

Weetjes en fouten

Op pagina 9 speelt het verhaal zich af in het nu. Daar ontdekt Urbanus dat Juffrouw Pyssy een transgender is en vlucht als gek uit het venster van haar slaapkamer. Op pagina 13 speelt het verhaal zich af in het verleden aan de hand van een flashback van Eufrazie en daar maakt Urbanus al allusie op de tweeslachtigheid van Juffrouw Pussy. Als dat geen misser van formaat is!

Strip(s):
Geplaatst door op
Op pagina 6 en 7 zien we Jef Patat op een brug liggen, in tweeën gesneden op de grens tussen twee dorpen. Tiens, van waar kennen we dat nog?

Strip(s):
Afbeelding weetje
Geplaatst door op
Willy Linthout heeft zich voor het figuurtje van Urbanus gebaseerd op de lp "Is er een Urbanus in de zaal". Daar zie je in de rechterbenedenhoek een minuscuul Urbanusje urineren tegen de schoen van de optredende Urbanus.
Afbeelding weetje
Geplaatst door op
Cameo: Wie zien we op pagina 29 Guy Thijs.

Strip(s):
Geplaatst door op
Enkele Cameo's in deze strip: op pagina 13 zie je twee Smurfen (in Urbanus noemt men dat Slurfen) en op pagina 14 komen we Barney Rubble en Fred Flintstone tegen als boeven

Strip(s):
Geplaatst door op
Lang geleden, in album 5, Het Mislukte Mirakel, beviel de tweeledige hond Nabuko Donosor van 48 puppy's. Daarmee mag toch duidelijk zijn dat het beest een teef is en dus capabel om een nageslacht ter wereld te brengen. Nochtans is in de hele reeks Urbanus redelijk duidelijk dat Nabuko Donosor een reu is, bv. ook op de laatste pagina van deel 49: Nabuko Donosor loopt voor de Voeten, naast het feit dat het doorgaans wordt aangesproken met "hij". Onze verklaring? De onderste partij van de hond is een teef en de bovenste een reu. In deel 5 was het nog een mondige onderste partij terwijl later meer en meer de hersenpartij als zwevend bovenstuk het woord nam. Nooit nog een woord gehoord van de vrouwelijke helft. Tiens tiens... Chien, chien... Opgemerkt door Johan Broux

Strip(s):
Afbeelding weetje
Geplaatst door op
Een weetje of fout toevoegen