Baard en Kale en De Beverpatroelje naar Arboris!

Crew
Avatar fluiten
7764
NIEUWE COLLECTIE BIJ UITGEVERIJ ARBORIS: Klassiekers gebundeld!

Het fonds van Arboris wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe collectie, waarbinnen een aantal prachtige klassieke series gebundeld zullen worden uitgegeven! De eerste twee series zijn Baard en Kale en De Beverpatroelje. Deze twee series waren aanvankelijk aangekondigd door Uitgeverij Boumaar, maar in goed onderling overleg is besloten dat Uitgeverij Arboris beide series zal gaan uitgeven. De eerste delen van deze reeksen zullen al in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen!
En er zit nog meer in het vat. Zodra het werk aan de inkleuringen en nieuwe vertalingen klaar is, gaan er ook bundelingen verschijnen van Tanguy en Laverdure, en binnen enkele weken hopen we nóg een klassieke reeks aan te kunnen kondigen!

Arboris zal deze reeksen gaan uitgeven in de vorm van hardcover bundelingen van drie verhalen per uitgave, met telkens een toegevoegd dossier met achtergrondinformatie over de auteurs en de eerste Nederlandstalige publicaties, een en ander voorzien van bijbehorende illustraties.

Over Baard en Kale:
Stomp is een genie, een van die geniale misdadigers die misdaad tot een kunstvorm verheffen, dankzij een briljante intelligentie die zijn achtervolgers telkens weer versteld doet staan. Zijn bende, de Witte Hand, is overal gevreesd. Stomp is een van die grote misdadigers die je niet snel vergeet. Gewone diefstallen en ongeïnspireerde moorden zijn niets voor hem, daarvoor is hij te ambitieus. Door elke keer grootser uit te pakken, steeds hoger te mikken, heeft hij zich definitief een plek in het collectieve geheugen veroverd als een van de zeldzame iconen van de misdaad. En het is ongetwijfeld de meest kenmerkende persoonlijkheid die Baard en Kale in hun hele carrière ooit hebben ontmoet. Het lag dan ook voor de hand om deze thematisch ingedeelde integrale uitgave te openen met de delen waarin Baard en Kale kennis maken met de tegenstander, waarmee ze in hun verdere carrière telkens weer te maken zullen krijgen. In dit boek zijn opgenomen:
-De witte hand
-Stomp komt terug
-Hokus Pokus Pas
... en een dossier vol achtergrondinformatie en zeldzame illustraties!

Over De Beverpatroelje:
Michel Tacq, kortweg MiTacq, zelf een enthousiast padvinder, was al langer bezig een stripserie van de grond te krijgen rond een groep scouts, die spannende avonturen zouden beleven. Toen hij Jean-Michel Charlier leerde kennen, die met Buck Danny al een successtrip op zijn naam had staan, kwam het project pas echt van de grond. De verhalen van Charlier waren een knappe mix van mysterie, spanning en sterke plots, gecombineerd met een atmosfeer van medemenselijkheid en vriendschap. De Beverpatroelje sloeg bij de lezers van stripblad Robbedoes meteen aan en MiTacq zou de strip bijna veertig jaar lang blijven tekenen.
In dit boek zijn de eerste drie verhalen van de reeks opgenomen:
-Het geheim van Diepenbos
-De vermiste padvinder
- De onbekende uit Villa Mysterie
Een uitgebreid dossier met zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en MiTacq en illustraties uit de begintijd van de strip is aan het boek toegevoegd.
Geplaatst op 04/09/2014 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 04/09/2014
Crew
Avatar Fumetti
3673
zat echte wachten op die integrales, waren oorspronkelijk voor deze maand aangekondigd dor Boumaar.

Tanguy en Laverdure heb ik nooit gelezen. Pilotenstrip, dus te vergelijken met Buck Danny?
Geplaatst op 04/09/2014 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 04/09/2014
Crew
Avatar Surya
13273
Ik denk dat T&L veel lichtvoettiger is.

Fijn initiatief uiteraard, als ze nu hun lopende reeksen ook eens aan een deftig tempo zouden verder zetten... Het is al veel verbeterd tegenover een paar jaar terug, maar 't gaat nog steeds met een slakkengang. Hun grote heruitgave inspanning van De Wachters van de Maser loopt niet meteen als een TGV he.
Geplaatst op 04/09/2014 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 04/09/2014
Crew
Avatar Fumetti
3673
Sabels en Galjoenen loopt ook best wat achter tov het frans
Geplaatst op 04/09/2014 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 04/09/2014
Avatar Legulus
30
Arboris=geduld. De ideeën zijn goed, nu maar hopen dat ze het volhouden en de uitgaven vlot en regelmatig laten uitkomen. Heb me al vaker in de vingers gesneden met Arboris. Showman killer is toch ook nog niet klaar.?? Baard en kale (de baard en de kale) staan wel hoog op mijn lijstje dus laat maar komen.
Geplaatst op 05/09/2014 Citeren
Avatar
Legulus
Geplaatst op 05/09/2014
Crew
Avatar beus
1554
ik vind het wel wat jammer dat het thematische integrales zullen worden in plaats van de reeks te volgen.
al zijn de eerste avonturen van B & K niet zo goed als de latere stomp verhalen natuurlijk zo is het wel gemakkelijker om aan klantenbinding te doen
of zeggen ze nu thematisch maar gaan ze toch volgens nummer zijn want deze integrale is eigenlijk de bundeling van album 4,5 en 6

ben wel benieuwd naar die aanvullende dossiers
Geplaatst op 05/09/2014 Citeren
Avatar
beus
Geplaatst op 05/09/2014
Crew
Avatar Fumetti
3673
Das idd de manier om integrales vlot verkocht te krijgen: wat achtergrond erbij, ev een nooit eerder gepubliceerd kortverhaal en een mooie uitgave. Ev schetsboek achteraan.
Werkt prima voor Roodbaard, om maar een recent voorbeeld te noemen.
Geplaatst op 05/09/2014 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 05/09/2014
Crew
Avatar Fumetti
3673
Origineel geplaatst door Legulus
Baard en kale (de baard en de kale) staan wel hoog op mijn lijstje dus laat maar komen.


Losse albums zijn zo moeilijk te vinden tegenwoordig... Integrale zal echter ook wel paar jaar erover doen om alles te publiceren. Zouden ze enkel de albums van Will in de integrale steken, of ook de latere?
Geplaatst op 05/09/2014 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 05/09/2014
als ze de Franse volgen, dan is het alles..
Geplaatst op 05/09/2014 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 05/09/2014
Crew
Avatar witam
5316
Aanvullend, lanceren ze ook een reeks dat mijn aandacht trekt, met name Fidelma.

Even de beschrijving van Arboris:
Vrijwel niemand weet dat Ierland veertien eeuwen geleden een - zelfs in onze ogen - zeer moderne en geëmancipeerde samenleving was. Zuster Fidelma van Kildare is nog maar midden twintig, maar heeft toch al een hoge post in het Ierse rechtssysteem. Daardoor wordt ze regelmatig gevraagd ingewikkelde kwesties te onderzoeken. Als ze in het jaar 664 in Noord-Engeland de synode van Whitby bijwoont wordt Abdis Étain, een van de belangrijkste woordvoersters van de Ierse Kerk, op gruwelijke wijze vermoord. Fidelma en de Saksische monnik Eadulf krijgen het verzoek deze raadselachtige moord op te lossen, die bovendien korte tijd later nog gevolgd wordt door een tweede en een derde! Bij haar taak heeft Fidelma het niet alleen moeilijk met het oplossen van de moorden, maar ook met de in haar ogen bijzonder achterlijke Saksische maatschappij, waar vrouwen geen enkele rol van belang mogen spelen; iets waar Fidelma met veel genoegen tegenin gaat!

Absolutie door moord is het eerste deel van een stripreeks die gebaseerd is op de in de zevende eeuw in Ierland spelende Keltische thrillerserie Zuster Fidelma van de Engelse auteur Peter Tremayne. Het grote internationale succes van deze reeks (wereldwijd al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht) blijkt wel uit het feit dat er een bloeiende internationale Zuster Fidelma-fanclub bestaat, die elke twee jaar een weekend organiseert in Fidelma’s ‘woonplaats’, de Ierse stad Cashel (de volgende vindt plaats in september 2014)."

Een sterke vrouw, die haar plan duidelijk weet te trekken.. ja, ik ben benieuwd!
Geplaatst op 08/09/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 08/09/2014
Crew
Avatar Surya
13273
Die zou deze week al in de winkel moeten liggen ;)
Geplaatst op 08/09/2014 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 08/09/2014
Crew
Avatar witam
5316
Origineel geplaatst door Surya
Die zou deze week al in de winkel moeten liggen ;)


Dat wist ik nog niet.. ga er zeker naar kijken.
Geplaatst op 08/09/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 08/09/2014
Crew
Avatar Fumetti
3673
Het eesrte deel van de integrale van de Beverpatroelje zou heten:
6 Bevers op avontuur
6, inderdaad, want naast Veulen-Kat-Valk-Vlieg en Tapir was er in de eerste beide albums nog een 6e padvinder met als totem Konijn. Die kwam evenwel nauwelijks aan bod in de verhalen en sinds het 3e album waren ze dan nog maar met 5. Daar is het dan ook bij gebleven, geen 10 kleine negersverhaal. Ook al lijkt Joris Jasper toch wel verdacht veel op een jongvolwassen versie van Vlieg
Geplaatst op 09/09/2014 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 09/09/2014
Crew
Avatar witam
5316
De bijhorende pdf.
Geplaatst op 18/09/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 18/09/2014
Crew
Avatar witam
5316
Nog een aanvulling: Asterix, de vrolijke wetenschap wordt terug gedrukt en uitgegeven (3de druk)

Arboris: "De avonturen van Asterix en Obelix zijn zowel bij kinderen als bij volwassenen populair. Kinderen amuseren zich over de domheid van Obelix en de onhandigheid van de Romeinen. Volwassenen lachen daarnaast om de woordgrappen, karikaturen en verwijzingen naar de moderne tijd. Franse volwassenen hebben nog meer lol dan Nederlandse lezers. Dat komt doordat tekenaar Uderzo veel bekendheden uit de Franse wereld van TV en film heeft nagetekend en doordat humorist Goscinny duizenden Franse uitdrukkingen en liedteksten in zijn teksten heeft verstopt, die wij niet herkennen. Wanneer je je gaat verdiepen in deze materie ontdek je hoeveel verborgen humor er in de teksten en de plaatjes schuilgaat.

Jaap Toorenaar is docent klassieke talen aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden en schrijft al vele jaren over Asterix. Uitgangspunt van zijn stukjes is steeds het Franse origineel. De Nederlandse vertaling wordt kritisch bekeken, vaak geprezen en soms minder geslaagd gevonden. De karikaturen, naamgedrochten (wie kent niet Ozewiezewozewiezewallakristallix) en woordspelingen licht hij eruit. Daarnaast gaat hij als classicus in op wat er nu historisch juist is en wat er niet kan kloppen. Zo is Asterix, de vrolijke wetenschap ontstaan. Iedereen die een Asterixalbum voor zich neemt en de analyse in het boek ernaast legt, zal merken dat het verhaal nu nog leuker en knapper blijkt te zijn en talloze extra grappen bevat, die nog niet eerder zijn opgevallen. Elke Asterixlezer zal zijn verzameling dankzij dit boek nog meer gaan waarderen."
Geplaatst op 21/09/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 21/09/2014
Crew
Avatar Fumetti
3673
Ook Dupuis gaat Baard en Kale integraal heruitgeven. De bundeling zou chronologisch zijn, terwijl die bij Arboris thematisch is. Maar of het ook in het NL zal vertaald worden heb ik niet terug gevonden
Geplaatst op 04/10/2014 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 04/10/2014
Het zou me verbazen dat Baard en Kale bij 2 uitgeverijen tegelijk verschijnt ...

Die Franse zijn al een tijd aan de gang geloof ik.
Geplaatst op 04/10/2014 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 04/10/2014