55 jaar De Rode Ridder

Crew
Avatar witam
5316
Persbericht SU:

Tijdens de boekenbeurs op dinsdag 4 november 2014 worden de auteurs van ‘De Rode Ridder’ gehuldigd met de release van een nieuw prachtig uitgegeven huldeboek. Het 55-jarig bestaan van de reeks en de verjaardagen van beide auteurs, Claus Scholz wordt 65 en Martin Lodewijk 75 jaar, leek het gepaste moment om zowel de Rode Ridder als zijn tekenaar en scenarist in de bloemetjes te zetten.

Reeds vanaf album 207. De grot van de beer, dat bijna 10 jaar geleden verscheen, werkten het duo Claus Scholz en Martin Lodewijk aan de voortzetting van de reeks ‘De Rode Ridder’. Onder Martins schrijfpen evolueerde de strip naar een historisch gedocumenteerd beeldverhaal en werden er vele nieuwe personages geïntroduceerd, waaronder de Blauwe Heks. Vanaf 2009 tekent Claus niet alleen de verhalen maar schrijft hij ook, naast Marc Legendre, regelmatig scenario’s. De spiegeldemon (221) was het eerste album dat volledig door Claus werd gemaakt.



35 exemplaren exclusief op de boekenbeurs

Het huldeboek met kunstlederen kaft en gesigneerde ex-libris bevat twee reeds verschenen verhalen die door de fans werden geselecteerd.

De eerste 35 exemplaren van dit exclusieve huldeboek kunnen reeds aangekocht worden tijdens het huldemoment op 4 november en gesigneerd worden door de gehuldigde auteurs. Het huldeboek wordt in beperkte oplage gedrukt en zal te koop zijn in stripspeciaalzaken, verdeeld door Stribbel.



Praktische info

Huldemoment - Rood Podium Hal 4 – 4/11/14 – 17u
In aanwezigheid van Claus Scholz en Martin Lodewijk.
Tijdens het huldemoment worden de auteurs geïnterviewd door Kurt Morissens van Het Beeldend Verhaal.
Geplaatst op 31/10/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 31/10/2014