Expo & Conferentie over Belgische en Koreaanse strips

Crew
Avatar witam
5316
De eindejaarstentoonstelling van het Koreaans Cultureel Centrum wordt gewijd aan de striptekenkunst, in samenwerking met het Belgisch Stripcentrum. België en Korea zijn twee landen met een sterke reputatie in de 9de kunst, zij het op een verschillende manier.

Een goede reden dus om striptekenaars van beide landen in dialoog te brengen met elkaar, en dat doen ze op de tentoonstelling "View Reflection Crossing", van 25 november tot 17 januari.

Sommige getoonde werken zijn geboren uit een kruisbestuiving tussen beide landen. In La Douceur de l’Enfer vertelt de Belgische tekenaar Olivier GRENSON een familie-epos, getekend door de verschrikkingen van de Koreaanse Oorlog. Daarnaast tonen we het werk van JUNG, een geadopteerde Belg van Koreaanse afkomst, die zijn kindertijd herbeleeft in het autobiografisch werk Approved for Adoption (Couleur de Peau: Miel).

Verder werpt de expo ook een licht op de tekenaar Taehoo YOON. In zijn reeks Misaeng uit hij kritiek op de uitputtende werkcultuur in grote Koreaanse bedrijven, die weinig ruimte laat voor de levenskwaliteit van jonge werknemers. Bezoekers ontdekken ook het sciencefictionuniversum van Youngsoon YANG, en de onfortuinlijke avonturen van antiheld Boerke van Pieter DE POORTERE. Ten slotte biedt de expo ook een overzicht van het werk van Kun woong PARK en Yeonsik CHUNG.

Speciaal voor de jongste bezoekers is een deel van de tentoonstelling gewijd aan de Smurfen, die voor het eerst hun Koreaanse vrienden van Pororo ontmoeten, een razend populaire Koreaanse animatieserie.

Plaats van de expo:
Korean Cultural Center Brussels
Rue de la Régence 4, 1000 BXL

Er wordt ook een lezing georganiseerd in het Belgisch Stripcentrum, op 27 november om 15 uur, met de striptekenaars Olivier Grenson, Pieter De Poortere en Park Kunwoong. De lezing zal vooral in het Engels gevoerd worden.
Geplaatst op 21/11/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 21/11/2014
Crew
Avatar Fumetti
3673
Koreaanse strips, nooit van gehoord om eerlijk te zijn
Geplaatst op 22/11/2014 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 22/11/2014
Crew
Avatar witam
5316
De tentoonstelling "View Reflection Crossing", met Belgische en Koreaanse stripauteurs, wordt verlengd tot eind februari.
Geplaatst op 20/01/2015 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 20/01/2015
Origineel geplaatst door Fumetti
Koreaanse strips, nooit van gehoord om eerlijk te zijn


aka 'manhwa'
Geplaatst op 20/01/2015 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 20/01/2015