Sugar wint Stripschappenning – Iedereen GENiaal gelauwerd

Crew
Avatar witam
5316
Altijd een leuk bericht om te horen, zo een nieuwsbrief:

"Blij nieuws vanwege Blloan. Op de Stripdagen in het Nederlandse Gorinchem heeft Serge Baeken de Stripschappenning gekregen. Serge kreeg de prijs voor Beste album van 2014 in de categorie Literaire strip voor zijn album Sugar: Leven als kat.

Sugar is de kater die achttien jaar lang lief en leed deelde met het gezin van auteur Serge Baeken. In de strip die zijn naam draagt, aanschouwen we het leven door de ogen van een kat. Sugar: Leven als kat verscheen vorig jaar bij Blloan en is een van de absolute smaakmakers van het label.

En nog meer leuk nieuws in onze mailbox: Pascal Borry en Gert Matthijs hebben in Utrecht de NVBe-prijs van de Nederlandse Vereniging voor Bio-ethiek gekregen voor hun boek Iedereen GENiaal.

De auteurs werden door de jury geprezen om de manier waarop ze met het boek een complexe wetenschappelijke materie als genetica op een heldere en prettig leesbare manier vertalen voor een breed publiek, zonder daarbij moeilijke vraagstukken uit de weg te gaan. De jury had ook lof te over voor de meerwaarde van de cartoons, die tegelijk voor een luchtige knipoog en een extra reflectieve laag zorgen.

Iedereen GENiaal van Pascal Borry en Gert Matthijs verscheen vorig jaar bij Blloan en bevat bijdragen van 9 bekende cartoonisten, waaronder Lectrr (Hara Kiri) en Pieter De Poortere (Boerke). In december 2014 kreeg Pascal Borry ook al de Innovatieprijs van de Nederlandse Associatie voor Community Genetics en Public Health Genomics voor het boek."
Geplaatst op 09/03/2015 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 09/03/2015