Tom Bouden onder vuur

‘In bed with David and Jonathan’. De titel mag dan Engels zijn, de tekeningen in de expliciete homostrip zijn getekend door een Vlaming die ook de strips van F.C. De Kampioenen maakt. In Colombia kunnen ze echter niet lachen om de tekeningen, na het gerucht dat de strip zou gebruikt worden om schoolkinderen iets bij te leren over de bloemetjes en de bijtjes.
Passages uit het expliciete beeldverhaal¨van David en Jonathan zouden gebruikt worden in de lessen seksuele voorlichting, klonk het de voorbije week op sociale media. Meteen waren Colombiaanse ouders in shock en startten ze een tegen de strip van het homokoppel. Het departement Onderwijs mag gerust meer aandacht besteden aan holebi’s na de zelfmoord van een homoseksuele leerling, klinkt het, maar daarvoor moet geen expliciete strip gebruikt worden. (Bron: Het Nieuwsblad 10/08/2016)



Al blijkt de hele hetze een maat voor niets. De tekenaar zelf is alvast niet op de hoogte, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. “Nooit heb ik de vraag gekregen van het onderwijsministerie in Colombia om mijn strip te gebruiken. Er is met andere woorden niéts van aan”, zegt Bruggeling Tom Bouden. De man, die al 19 jaar de strips van F.C. De Kampioenen tekent, kreeg onlangs enkel via Facebook te horen dat er in Colombia commotie was ontstaan rond zijn tekeningen. Intussen ontkent ook het departement van Onderwijs het verhaal. “Dit is absurd, het hele verhaal is een hoax”, klinkt het.
Geplaatst op 10/08/2016 Citeren
Avatar
blacktiger
Geplaatst op 10/08/2016