Veerle Hildebrandt wint 1e YIEHA YOUNG TALENT AWARD met “Joyride”

Crew
Avatar Iyo74
6892
De YIEHA Young Talent Award, die het digitale strip-platform lanceerde n.a.v. zijn eerste verjaardag, heeft zijn eerste winnaar: de 35-jarige Veerle Hildebrandt uit Mechelen. Zowel bij de vakjury als in de publieksvoting kwam Joyride er als winnaar uit. Veerle ontving vandaag op de Boekenbeurs van YIEHA een cheque van 2.500€. Zodra Joyride is afgewerkt zal het uiteraard ook verschijnen bij YIEHA.

Vandaag, woensdag 02/11, kreeg Veerle Hildebrandt haar cheque overhandigd door Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media en Jeroen Overstijns, CEO van WPG Uitgevers België. Dit gebeurde tijdens een event rond innovatie in strips op de Boekenbeurs. YIEHA is een gezamenlijk initiatief van de twee grootste stripuitgevers, WPG/Standaard Uitgeverij en Ballon Media. Het platform staat open voor alle uitgevers.

De winnares aan het woord…
Joyride start met de verhuis van een jong meisje naar Nigeria. Haar wereld bestaat uit school, uitstapjes naar de ze en de pony die ze van haar ouders kreeg. De grimmige politieke realiteit gaat volledig aan haar voorbij, tot op een dag de realiteit de droom inhaalt.
‘Joyride’ refereert naar de gelijknamige song van Roxette uit 1991 en de tijd waarin het verhaal begint. Het is een verwijzing naar het plezier van het rijden met haar pony Apollo en een 8 jaar lange trip die eindigt met een doorprikte ballon van verlangens. Veerle Hildebrandt: ‘Yieha! Deze wedstrijd was een uitgelezen kans. Ik ben super gemotiveerd om het album af te werken en ik kijk er naar uit dat iedereen er mee kan kennismaken!” Wie de eerste pagina’s van Joyride of één van de andere inzendingen nog wil lezen kan dat tot eind deze week op YIEHA in de categorie “Promo’s”.
Geplaatst op 02/11/2016 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 02/11/2016