stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Liberty Bessie

=> Meeliftend op de succesvolle pilotenstrip ANGEL WINGS, komt uitgeverij Glénat op 2 mei a.s. met LIBERTY BESSIE: aviatrix Bessie Bates uit Tuskegee, Alabama. Tekeningen van Vincent Jetkero en scenario van Jean-Blaise Djian en Pierre-Roland Saint-Dizier.

Cover- art deel 1 ( ISBN: 978-2749308647 ):Scenario: Tuskegee, Alabama, eind jaren 40. Bessie Bates is gepassioneerd door de luchtvaart. Gedurende de laatste drie jaar is ze elke dag naar het vliegveld gegaan in de hoop haar vliegbrevet te behalen. Behalve dat Bessie een vrouw is, is ze ook een negerin. Maar in het segregationistische Amerika is het echter moeilijk voor haar om te bewijzen, dat ze in staat is om haar eigen vliegtuig te besturen. Dus als ze op een dag het identiteitsplaatje ontvangt van haar vader en oorlogsheld, die tijdens de vlucht in Europa is verdwenen, besluit ze alles op alles te zetten om hem op te sporen. Eerste stop: Parijs, waar ze wordt ingehuurd als copiloot door een vrachtbedrijf. Met de hulp van de cynische veteraan Lulu maakt Bessie veel vlieguren: het luchtruim wordt het theater van haar bestemming…Info uitgever, quote: "Ontdek het lot van Liberty Bessie: de koningin van het luchtruim! Een luchtvaartsaga vol geschiedenis, maar vooral met avonturen, vrij geïnspireerd op de "Tuskegee Airmen", een groep Afrikaans-Amerikaanse piloten uit Tuskegee, die zich tijdens WO II onderscheidde."

Enkele grafische impressies:Voorbestel--info: Amazon.fr (56 pagina's)
=> Review van dit album op Stripinfo.be: medio mei 2019.


© Vincent Jetkero
Geplaatst op 08/01/2019 Citeren
Avatar
Susan Holmes
Geplaatst op 08/01/2019
Avatar $tripofiel
3021
Hier ben ik wel heel benieuwd naar, alvast bedankt om dit onder de aandacht te brengen!
Geplaatst op 08/01/2019 Citeren
Avatar
$tripofiel
Geplaatst op 08/01/2019
De tekenaar is Vincent Jetkero; onder zijn pseudo "Jet Kero" kunt U hem bezig zien op YouTube.
Zijn blog: http://www.vincent-bd.com/spip/spip.php
Geplaatst op 09/01/2019 Citeren
Avatar
Susan Holmes
Geplaatst op 09/01/2019