Geesten uit het verleden

Goed kan het niet aflopen in dit verhaal dat zich afspeelt op de Titanic maar toch een mooi scenario in elkaar geknutseld door Roger Seiter.
Seiter is natuurlijk een doorwinterde scenarist en de periode van Jack the Ripper en London in die periode is hem helemaal niet vreemd zie maar de reeks “Special Branch” en “Fog” maar natuurlijk ook andere genre’s schrijft hij steengoed aan elkaar zoals het pas verschenen ”Anaxilea”.
Het verhaal begint in London met een interventie van de politie en een agent van Pinkerton bij de arrestatie van een Amerikaan die gezocht wordt voor gelijkaardige feiten zoals die van Jack The Ripper.
Deze crimineel dient terug naar Amerika gebracht te worden onder een streng bewaakt escorte en dus de enige manier is via een speciale cel in de Titanic.
De officier die het onderzoek leidde naar Jack the Ripper vertrekt ook mee op de Titanic maar voor een geheel andere reden.
Een journaliste aan boord begint een verhouding met de Amerikaanse journalist om op die manier meer te weten te komen rond de beruchte crimineel die zich aan boord bevindt.
De crimineel weet te ontkomen dank zij de hulp van een vriendin en daarbij startten heel wat gruwelijk moorden.
Wie hier achter zit ontdek na meer dan 100 pagina’s spanning….
Een goed onderbouwd scenario waarbij je kennis maakt met de Titanic voor zover je deze nog niet zou kennen. Seiter verwijst naar reële feiten en gebeurtenissen die te maken hebben met Jack the ripper en de Titanic en dat maakt het bijzonder leuk.
Het verhaal leest als een trein, vlot en niet complex. Je wordt vanaf de eerste pagina’s in het verhaal gedompeld en je blijft gefocust door de afwisselende gebeurtenissen.
De tekeningen van Brahy die we kennen van het onlangs verschenen “Het weeshuis“ maar ook van Café Noir, Cognac, Irons, enz. blijven helder en bijzonder aangenaam. De personages zijn heel herkenbaar en de vrouwen bijzonder aantrekkelijk. Geen overbodige scenes en decors.
Het verhaal sleept je mee vanaf het begin en laat je niet meer los. De spanning loopt op en de ontknoping is verrassend. Enkel een epiloog had het verhaal helemaal afgemaakt. Maar die moet je maar zelf invullen.
Een leuke en ontspannend strip.
Geplaatst op 31/01/2022 Citeren
Avatar
Filip Troch
Geplaatst op 31/01/2022