Meerminnen & Vikingen 4 – De onzichtbare dreiging

Avatar Flow_
57
‘De onzichtbare dreiging’ is het laatste album in een cyclus van 4, getekend door Francesco Trifogli en nieuwkomer Maria Francesca Perifano en geschreven door Nicolas Mitric (Tess, Atalante, Zeven Draken,…). De cover is terug van de hand van Homs, gekend van de reeks ‘Shi’. Ieder album is door verschillende auteurs opgemaakt en kan apart van elkaar gelezen worden.

Het verhaal begint in een rustig vissersdorpje waarbij een vikingschip aanmeert. Die hebben het hoofd mee van de speurder van de koning en zoeken zijn dochter Lydveig. Ze eisen van haar dat ze meteen meegaat naar de koning. De dorpelingen laten dit echter niet zomaar gebeuren, waarbij Tova, de dochter van Lydveig bedreigd wordt. Daarop vertrekt het gezelschap richting koning, die Lydveig onmiddellijk de taak geeft om uit te zoeken welke clan van meerminnen zijn zoon vermoordt heeft. Om haar te motiveren wordt haar dochter opgesloten en vermoord als ze binnen de 6 dagen niet terugkeert met de moordenaar. Als vrouw tussen de Vikingen wordt het Lydveig echter niet makkelijk gemaakt, maar ze weet haar mannetje te staan… Hoe dichter ze bij het spoor van de moordenaar komt, hoe gevaarlijker de situatie echter wordt. Lukt het haar echter om de moordenaar te vinden en haar dochter levend terug te zien ?

De setting van deze reeks is reeds gesteld in de voorgaande delen. Daar waar de focus in het vorige album voornamelijk bij de meerminnen lag, ligt de focus in dit deel vooral bij de Vikingen. Het verhaal is onderhoudend en goed opgebouwd, waarbij je wilt weten wie de moordenaar is. Je krijgt doorheen het verhaal ook sympathie met Lydveig dus daar slagen de auteurs goed in. Dit komt ook deels door het mooie tekenwerk. Dit ligt wat in dezelfde lijn als in de vorige delen: de scènes van de vikingen zijn ok, maar iets minder sfeervol. De onderwaterscènes en meerminnen daarentegen zitten vol detail en stuwen de reeks vooruit.

Dit is geen topalbum, maar een onderhoudende strip waarbij het steeds leuk blijft om de mooie maar o zo gevaarlijke meerminnen te beschouwen. Geen vissen om zonder handschoenen aan te pakken !

3,6/5 sterren
Geplaatst op 28/10/2022 Citeren
Avatar
Flow_
Geplaatst op 28/10/2022