Samoerai Origine 3 – Eïko

Avatar Flow_
57
Als een reeks succesvol is, wordt al gauw een spin-off reeks opgesteld. Zo ook voor Samoerai. De reeks die ontsponnen is uit de geest van Jean-François Di Giorgio (Shaolin, Senseï, Erik de Rode,…) en tekenaar Frédéric Genêt weet te bekoren met prachtige Oosterse taferelen en mooie samoerai-actie. Benieuwd of dit derde deel uit deze spin-off ook weet te bekoren ?

We volgen de jonge Takeo die bij zijn leermeester Kazé aan het jagen is op een hinde. Echter wordt hun jachtpartij verstoord door de komst van vrouwe Tomika, die niet echt beste maatjes is met Kazé. Haar aanwezigheid is te verklaren omdat ze om de ‘Staart van de drakenslang’ (een heel belangrijk artifact) komt, die iedere 2 jaar van clan verhuist. In die tijd moet die veilig bewaard worden. Echter blijkt nu dat deze verdwenen is tijdens het verblijf bij Kazé, wat er dus niet goed uitziet. Ze hebben nog 2 dagen om deze terug te vinden vooraleer Tomika deze komt ophalen. Daarbij zoeken ze een vriend op die hen kan zeggen waar de Uzumi momenteel verblijven. De Uzumi staan er namelijk om bekend om altijd de waarheid te zeggen, dus ook waar de ‘staart van de drakenslang’ zich bevindt. Op hun tocht loopt Takeo zijn vriendin Eïko tegen het lijf, waarbij ze hem direct meeneemt naar een lokaal feest. Echter krijgt ze tijdens een ritueel de pluim van Omikuji, wat betekent dat ze binnen de 2 dagen zal sterven. Zullen ze het artifact op tijd terug vinden ? En overleeft Eïko dit avontuur ?

Het verhaal zit snor en weet voldoende te boeien. Hoewel je vaak een déjà-vu gevoel krijgt: Takeo die door een poort loopt en plots in een andere wereld terecht komt om een queeste af te leggen, dit hebben we al eens eerder gezien. Maar alles blijft mooi uitgewerkt, met de typische Oosterse invloeden. Zo komt er een knap uitgewerkte bad-ass op de proppen die je liever niet tegenkomt. Ook het visuele, getekend door Vax (Orde van de Drakenridders, Senseï,…), is opnieuw knap uitgewerkt, al kan het niet tippen aan de hoofdserie.

Deze spin-off haalt niet het (top)niveau van de hoofdreeks, maar biedt al bij al een hoge entertainmentwaarde met knappe actie, Oosterse mythologie en een leuk verhaal.

4,0/5 sterren
Geplaatst op 29/10/2022 Citeren
Avatar
Flow_
Geplaatst op 29/10/2022